Home 76E08739-7793-4D1C-B7A2-5A47085F583F Created with sketchtool. Yoga Bootcamp 76E08739-7793-4D1C-B7A2-5A47085F583F Created with sketchtool. Welkom bij de yoga bootcamp

Welkom bij de yoga bootcamp

Wat goed dat je je hebt aangemeld voor de yoga bootcamp en dat je gaat werken aan jouw persoonlijke doelen. In deze eerste sessie maak je kennis met Danielle en leer je hoe de bootcamp is opgebouwd.

Wilskracht is onmisbaar voor je (spirituele) doelen. In de Indiase wijsheidstraditie noemen ze het Iccha Shakti. Iccha betekent intentie of wil, Shakti staat voor de creatieve kracht in onszelf en in het universum. Je kunt wilskracht natuurlijk ook inzetten om te werken aan een fitter en sterker lichaam.

Samen met Danielle Raats, personal trainer en docente yoga en Pilates, ga je de komende weken aan de slag met korte yogalessen, steeds een beetje uitgebreider en een stukje zwaarder. Na zes weken heb je je discipline vergroot en voel je je fitter. Met dat doel voor ogen en met korte, toegankelijke lessen en de bemoedigende woorden van Danielle, houd jij het vol!

En onthoud: het doel is niet om alle uiteindelijke oefeningen binnen zes weken perfect te beheersen, maar om regelmaat te brengen in je practice: het op de mat gaan staan.

 

Herhaling en volhouden maken krachtig’

Wie is Danielle?

Met haar studio Back in Balans heeft Danielle Raats een grote groep trouwe yogi’s om zich heen verzameld. Als personal trainer en docente yoga en Pilates helpt ze tieners en volwassenen gezond en fit te worden door lichaamsbeweging en gezonde voeding. Al staat ontspanning, in de vorm van massage en (lichaams)bewustzijn, net zo goed op de kaart.

Danielle: ‘Het is geen geheim dat veel bekende yogi’s ooit met yoga zijn begonnen vanwege het fysieke aspect. Ik werd zelf ook eerst gegrepen door yoga omdat ik sterk en fit wilde zijn.’

Zelf had Danielle nooit gedacht dat yoga haar hele leven zou beïnvloeden, en haar raadgever zou worden. ‘Yoga werkt vanuit zichzelf, ook al zou iemand er alleen mee beginnen om slanker of gespierder te worden. Grote kans dat je point of view verandert. Uiterlijk staat dan niet meer op de eerste plaats. Tegelijkertijd vind ik dat we mogen genieten van de uiterlijke voordelen. Yoga is gezond, het doet goed en dat straal je uit!’

Opbouw van de bootcamp

De bootcamp bestaat uit zes lessen van zo’n tien minuten. Je bent vrij om je eigen tempo te bepalen, maar we gaan voor het gemak uit van de duur van zes weken. Danielle adviseert het programma wekelijks twee tot drie keer te doen voor het beste resultaat. Tussendoor kan je lichaam rusten. Na een week – of wanneer jij het gevoel hebt dat je er klaar voor bent – ga je door naar de volgende les.

Danielle: ‘Zorg dat je je spieren uitdaagt, natuurlijk zonder dat je echt pijn krijgt. Tijdens de rustdagen worden de spieren dan sterker. Maar rusten je spieren te lang, dan verdwijnt het versterkende effect. Herhaling en volhouden maken krachtig!’

Yoga is gezond, het doet goed en dat straal je uit!’

De yogaserie die je gaat leren versterkt je spieren en stroomlijnt je lichaamshouding. Je begint met een serie van acht basishoudingen, zoals de Boot, de Plank en de Lunge. Daarna breid je elke week uit met herhalingen en/of variaties. De practice wordt zo steeds pittiger en je wilskracht wordt op de proef gesteld.

Danielle: ‘Is een variatie wat moeilijk, dan herhaal je gewoon de houding van de vorige week. Kun je juist meer aan? Doe meer herhalingen, hou de houding langer vast of probeer een variatie van volgende week.’

  • Week 1: de acht basishoudingen. Je warmt op met een Zonnegroet en start met de basishoudingen.
  • Week 2: herhalingen. Je herhaalt de oefeningen uit week 1 en doet alles twee keer.
  • Week 3: variaties op de basishoudingen. Deze week maak je van de basishoudingen wat zwaardere oefeningen.
  • Week 4: het tempo omhoog. Je gaat verder met de serie, maar de snelheid gaat omhoog.
  • Week 5: nieuwe variaties. Danielle leert je nieuwe variaties op de houdingen.
  • Week 6: volhouden. Alles komt samen in je laatste les.

Alle video’s kun je op elk moment terugkijken, ook na afronding van alle sessies.

Tip: plan jouw bootcamp-dagen in in je agenda, dat maakt het makkelijker om je aan je plan te houden en je doelen te bereiken.

Wat heb je nodig?

Je hebt enkel je yogamat nodig.

Vragen?

Heb je problemen met het afspelen van video’s of andere vragen? Bekijk de meest gestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice.


We wensen je veel inspiratie en (wils)kracht toe de komende weken.

Namasté,

Danielle Raats & Yoga by Happinez

Bekijk meer sessies

Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief