Tijn Touber

yogastijl: Mediteren

Vroeger won hij gouden platen met zijn band Loïs Lane, nu laat hij als meditatieleraar anderen ervaren hoe het is om verlicht te zijn. Maak kennis met Tijn Touber.

tijn touber

Tijn Touber werd in 1960 geboren in Amsterdam. Zijn ouders waren tegenpolen: zijn moeder was warm en gevoelig, zijn vader wetenschappelijk ingesteld en tegen spiritualiteit en ‘emotioneel gezeur’. ‘Ik heb me vaak verscheurd gevoeld tussen hun verschillende meningen. Ik denk dat mijn zoektocht daaruit is voortgekomen, om mijn eigen waarheid te vinden,’ vertelt Tijn.

Als twintiger werd Tijn bekend als gitarist en songwriter van de succesvolle band Loïs Lane. Hij won gouden platen en was succesvol, maar toch miste hij iets. Hij verbrak zijn relatie, stapte uit de band en begon een spirituele, celibataire zoektocht die veertien jaar duurde. ‘Ik realiseerde me dat ik alleen echt vrij kon zijn als ik me los kon maken van alles wat me uit het midden trok: seks, sigaretten, uitgaan, tv kijken, hippe schoenen, flirten.’

Hij leerde mediteren, reisde naar India, sprak met de grote denkers op aarde. Totdat hij op een dag wakker werd en besefte: als ik nu nog niet verlicht ben, word ik het nooit. Het werd tijd om terug te keren naar de aarde en het geleerde in praktijk te brengen. Hij schreef zes boeken over zijn innerlijke avonturen, waaronder zijn bekendste werk Spoedcursus Verlichting. Hij is initiatiefnemer van de meditatienetwerken Stadverlichting, Schoolverlichting en Bedrijfsverlichting. Samen met zijn partner Binkie geeft hij meditatieconcerten en stilte-retraites.

Je kunt niet verlicht worden, je kunt het alleen maar zijn’

Samen met Tijn ontwikkelden wij een online Spoedcursus verlichting, waarin ervaart hoe het is om in je meest natuurlijke staat te zijn: zonder angsten en zorgen. Ontdek de stappen van verlichting door middel van talks en meditaties onder leiding van Tijn.

Meer over Tijn:

www.tijntouber.com

Spoedcursus verlichting

Online training
 • In 5 weken naar Verlichting
 • Leer anders kijken naar gedachten en emoties
 • Met meditatieleraar Tijn Touber
bekijk de training
 
-
Reacties:
 • Joke Koekoek

  Beste Tijn, In mijn jeugd heb ik er stu- die van gemaakt bij welke denkrich- ting ik me het meeste thuis voel. Je zult het niet willen geloven, maar het is geworden: PKN, CDA, KRO- NCRV.

 • Joke Koekoek

  ik leef niet in het moment; ik leef naar de toekomst toe, en realiseer me dat alles uit het verleden vastligt en niet overgedaan kan worden. Er is maar een Nachtwacht. Het heden is hier en nu. Het is meteen verleden. De toekomst ligt voor ons en kun je zelfs plannen. Wat niet zeggen wil dat het ook zo gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER:

Leer alles over Ayurveda op Sri Lanka

Spoedcursus verlichting

Online training
 • In 5 weken naar Verlichting
 • Leer anders kijken naar gedachten en emoties
 • Met meditatieleraar Tijn Touber
bekijk de training