Tijn Touber Tijn Touber
Tijn Touber

Tijn Touber


Vroeger won hij gouden platen met zijn band Loïs Lane, nu laat hij als meditatieleraar anderen ervaren hoe het is om verlicht te zijn. Maak kennis met Tijn Touber.

Tijn Touber werd in 1960 geboren in Amsterdam. Zijn ouders waren tegenpolen: zijn moeder was warm en gevoelig, zijn vader wetenschappelijk ingesteld en tegen spiritualiteit en ‘emotioneel gezeur’. ‘Ik heb me vaak verscheurd gevoeld tussen hun verschillende meningen. Ik denk dat mijn zoektocht daaruit is voortgekomen, om mijn eigen waarheid te vinden,’ vertelt Tijn.

Als twintiger werd Tijn bekend als gitarist en songwriter van de succesvolle band Loïs Lane. Hij won gouden platen en was succesvol, maar toch miste hij iets. Hij verbrak zijn relatie, stapte uit de band en begon een spirituele, celibataire zoektocht die veertien jaar duurde. ‘Ik realiseerde me dat ik alleen echt vrij kon zijn als ik me los kon maken van alles wat me uit het midden trok: seks, sigaretten, uitgaan, tv kijken, hippe schoenen, flirten.’

Hij leerde mediteren, reisde naar India, sprak met de grote denkers op aarde. Totdat hij op een dag wakker werd en besefte: als ik nu nog niet verlicht ben, word ik het nooit. Het werd tijd om terug te keren naar de aarde en het geleerde in praktijk te brengen. Hij schreef zes boeken over zijn innerlijke avonturen, waaronder zijn bekendste werk Spoedcursus Verlichting. Hij is initiatiefnemer van de meditatienetwerken Stadverlichting, Schoolverlichting en Bedrijfsverlichting. Samen met zijn partner Binkie geeft hij meditatieconcerten en stilte-retraites.

Je kunt niet verlicht worden, je kunt het alleen maar zijn’

Samen met Tijn ontwikkelden wij een online Spoedcursus verlichting, waarin je ervaart hoe het is om in je meest natuurlijke staat te zijn: zonder angsten en zorgen. Ontdek de stappen van verlichting door middel van talks en meditaties onder leiding van Tijn.

Meer over Tijn:

www.tijntouber.com

Training

Spoedcursus verlichting

Leren mediteren? Tijn Touber neemt je tijdens deze training in talks en meditaties mee door de verschillende stappen van verlichting....

Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief