gratis

Talk: zo word je verlicht

Tijn leert je anders kijken naar je gedachten en emoties

In deze talk vertelt Tijn Touber over verlichting. En, goed nieuws: je bent al verlicht. Je hoeft het je alleen maar te herinneren.

Tijn: ‘Verlichting is je meest natuurlijk staat, het gevoel “heel” te zijn. Dat is het woord dat er het dichtst bij komt. Er ontbreekt niks: je voelt je gedragen, geliefd, rustig, stil en geïnspireerd.’

Verlichting betekent niet dat je geen problemen meer hebt of nooit meer ziek wordt, maar dat je anders omgaat met de omstandigheden. Je laat je niet meeslepen door je gedachten en emoties, maar kunt er als een toeschouwer naar kijken. Je zit jezelf minder in de weg, je komt in flow.

Verlicht zijn, is dat moeilijk? Tijn: ‘De eerste en belangrijkste stap is onderscheid leren maken tussen wie je van nature bent, en wie je bent geworden. Je bént dat pure bewustzijn, dat licht dat nooit is gedoofd. Wie je bent geworden, is je persoonlijkheid of ego. De kunst is om je niet te identificeren met je persoonlijkheid en ook om er niet mee in gevecht te gaan. De yogi’s hebben daar een mooie uitdrukking voor bedacht. Ze zeggen dat je niet moet proberen om de gouden kooi – je mind, ego – te verfraaien, maar er simpelweg uit moet stappen.’

In deze video laat Tijn op humoristische en inspirerende wijze voelen hoe jij terugkomt bij deze oorspronkelijke staat. In 30 minuten neemt hij je mee door de verschillende stappen van verlichting, met praktische tips en voorbeelden. Je gaat dus (nog) niet mediteren, maar word eerst geïnspireerd.


Wil je meer? Volg de online Spoedcursus verlichting

Tijdens de online Spoedcursus verlichting neemt Tijn Touber je door middel van talks en meditaties mee door de verschillende stappen van verlichting. In 5 weken leer je anders kijken naar je gedachten, ga je emoties verwelkomen en stem je af met je spirit. Ervaar hoe het is om in je meest ‘natuurlijke staat’ te zijn: geïnspireerd en zonder zorgen en angsten.

BEKIJK DE TRAINING

 

Spoedcursus verlichting

Online training
 • In 5 weken naar Verlichting
 • Leer anders kijken naar gedachten en emoties
 • Met meditatieleraar Tijn Touber
bekijk de training
 
-
Reacties:
 • ---

  De Spoedcursus verlichting is een fijne training! Aanrader! Wat mij betreft mag er een vervolg op komen.

 • Ilse Savenije

  Fijn te lezen dat je zo enthousiast bent! We zijn benieuwd: waar zou je naar op zoek zijn in een vervolgtraining?

 • ---

  Beste Ilse, Ik zou nog meer willen leren over meditatie (bv over contact ervaren met de bron) en over hoe je leven meer in flow kan komen. Zowel de 'talks' als geleide meditaties heb ik als waardevol ervaren in de training 'spoedcursus verlichting'. Die opzet vind ik zeker voor herhaling vatbaar in een eventuele vervolgtraining. Fijne dag verder!

 • Ilse Savenije

  Goed te weten, inderdaad wie weet voor een volgende training, serie, video of een artikel. Fijn dat je de training als waardevol hebt ervaren! Groetjes Ilse

LAAT EEN REACTIE ACHTER: