nietgratis
Talk: zo word je verlicht

Talk: zo word je verlicht

3.508 weergaven
Bewaar als favoriet

In deze talk vertelt Tijn Touber over verlichting. En, goed nieuws: je bent al verlicht. Je hoeft het je alleen maar te herinneren.

Tijn: ‘Verlichting is je meest natuurlijk staat, het gevoel “heel” te zijn. Dat is het woord dat er het dichtst bij komt. Er ontbreekt niks: je voelt je gedragen, geliefd, rustig, stil en geïnspireerd.’

Verlichting betekent niet dat je geen problemen meer hebt of nooit meer ziek wordt, maar dat je anders omgaat met de omstandigheden. Je laat je niet meeslepen door je gedachten en emoties, maar kunt er als een toeschouwer naar kijken. Je zit jezelf minder in de weg, je komt in flow.

Verlicht zijn, is dat moeilijk? Tijn: ‘De eerste en belangrijkste stap is onderscheid leren maken tussen wie je van nature bent, en wie je bent geworden. Je bént dat pure bewustzijn, dat licht dat nooit is gedoofd. Wie je bent geworden, is je persoonlijkheid of ego. De kunst is om je niet te identificeren met je persoonlijkheid en ook om er niet mee in gevecht te gaan. De yogi’s hebben daar een mooie uitdrukking voor bedacht. Ze zeggen dat je niet moet proberen om de gouden kooi – je mind, ego – te verfraaien, maar er simpelweg uit moet stappen.’

In deze video laat Tijn op humoristische en inspirerende wijze voelen hoe jij terugkomt bij deze oorspronkelijke staat. In 30 minuten neemt hij je mee door de verschillende stappen van verlichting, met praktische tips en voorbeelden. Je gaat dus (nog) niet mediteren, maar word eerst geïnspireerd.


Wil je meer? Volg de online Spoedcursus verlichting

Tijdens de online Spoedcursus verlichting neemt Tijn Touber je door middel van talks en meditaties mee door de verschillende stappen van verlichting. In 5 weken leer je anders kijken naar je gedachten, ga je emoties verwelkomen en stem je af met je spirit. Ervaar hoe het is om in je meest ‘natuurlijke staat’ te zijn: geïnspireerd en zonder zorgen en angsten.

BEKIJK DE TRAINING

 

7 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief