Anneke Verweijen Anneke Verweijen
Anneke Verweijen

Anneke Verweijen


Als er iemand is die weet wat yoga is dan is het wel Anneke Verweijen. Anneke is sinds 1999 de directeur van de Saswitha opleiding voor yoga en wijsbegeerte, de oudste yogaopleiding van Nederland, waar ze zelf ook nog als docent lesgeeft. Voor Yoga by Happinez maakte ze een kennismakingsles mediteren.

Over Anneke Verweijen

Anneke Verweijen volgde begin jaren tachtig zelf ook de Saswitha opleiding en in 1991 ging ze er aan de slag als docent. Samen met Diana Plenckers vormt zij de directie van de opleiding. Anneke werkte ook jarenlang met kinderen, jongeren en gezinnen. Naast verschillende bijscholingen door de jaren heen volgde ze ook een coachopleiding en trainingen op het gebied van holistische psychotherapie. Ze is moeder van drie kinderen.

Wat yoga is voor Anneke

‘Thuiskomen in mezelf. Het steeds wezenlijker mezelf ervaren, realiseren waar het voor mij om gaat en hoe daar vorm aan te geven. Belangrijke elementen in de beoefening zijn hierin voor mij: stil worden, stil zijn, de adem als verbinding tussen lichaam en geest, tussen binnen en buiten. Ontspanning, souplesse, kracht. Yoga geeft me verwarring in het zogenaamd gekende, verfrissing en inzicht. Yoga heeft me gelukkiger gemaakt.’

Wil je meer lezen over Anneke en Saswitha? Kijk dan op yoga-saswitha.nl.

 

De basis van meditatie

Meditatie: het is simpel en gezond! Wat is mediteren precies, wat zijn de effecten en hoe begin je? Volg de basisles van Anneke Verweijen en kijk wat mediteren voor je kan betekenen.

Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief