nietgratis
Yin: Alles rond de heup

Yin: Alles rond de heup

2.731 weergaven
Bewaar als favoriet

In deze yin yogales van Marcel van de Vis Heil ga je aan de slag met je heupen en alles daaromheen, dus ook je bilspieren, quadriceps en dijbenen. In deze les krijg je steeds twee opties om de houdingen uit te voeren; op de mat of tegen de muur.

Maak het gebied rondom de heup weer soepel

‘In een ideale wereld zouden we zo leven dat alles in ons lichaam in harmonie is. En yoga niet nodig is.’, aldus Marcel. We zitten een groot deel van ons leven achter de computer en op de bank. Hierdoor wordt het gebied rondom de heup zwakker en stijver. In deze yogales ga je verschillende oefeningen doen die de gebieden rondom je heup oprekken, waardoor het weer soepeler wordt. Na elke houding neem je 1 minuut de tijd voor een rebound – een moment van rust en observatie hoe de oefening voelt – en voel je de chi (energie) weer door je lichaam stromen.

In deze les neemt Marcel je mee in de volgende houdingen:

  • Sleeping swan – In deze houding stretch je je bilspieren en de buitenkant van je dijbeen. Weer uit de houding voel je een warmte rondom dat specifieke gebied, die prikkelend of juist als ontspannend kan worden ervaren.
  • Half frog of half butterfly – Hier voel je een intense stretch aan de achterkant van je dijbeen en in het ruggengebied. Maar in deze houding gebeurt meer. Aan jou om te observeren wat er nog meer in je lichaam gebeurt, behalve het gebied waarmee wordt gewerkt.
  • Half saddle – In deze pose voel je je bovenbeenspieren – ook wel quadriceps. Deze spiergroep strekken we nooit spontaan, dus belangrijk om die bewust te stretchen.

 

Kledingcredits: t-shirt H&M, legging van Lululemon.

Meer over Marcel van de Vis Heil

Al meer dan twintig jaar beoefent Marcel van de Vis Heil yoga, nadat hij ontdekte dat de heilzame werking van yoga en meditatie hem hielp een moeilijke periode in zijn leven door te komen. Hij begon zijn reis met Ashtanga Vinyasa yoga en Vipassana meditatie, waarna hij overging naar meer statische, op alignment gebaseerde yoga. Lees meer over Marcel op zijn docentenpagina.

27 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief