nietgratis
Yin les: zorg goed voor je rug

Yin les: zorg goed voor je rug

3.234 weergaven
Bewaar als favoriet

Veel mensen hebben last van pijn in hun rug. Dat kan ontstaan als je teveel zit, bijvoorbeeld achter de computer, en gaat hangen in je rug. Dan is deze yin yogales van Marcel van de Vis Heil erg lekker. Ook als geen last hebt van je rug, is deze les fijn en goed om te doen voor de gezondheid van je rug.

Liggende houdingen voor je rug

Je start de les liggend op de grond, waar je de eerste twee houdingen uitvoert met een dik opgerolde deken en de laatste houding met een blok. Deze leg je onder je borstbeen, vervolgens onder je lage rug en tot slot onder je heiligbeen. Dit kan een oncomfortabel gevoel geven. Marcel moedigt je aan om compressie op te zoeken in je rug en daarmee juist iets je comfortzone te gaan. Wanneer dat je lukt, kan dat zeer heilzaam zijn voor je rug.

In yin yoga zijn alle houdingen passief en zet je geen kracht. Je maak je lichaam zachter bij elke uitademing. Probeer bij de oefeningen dan ook zoveel mogelijk ontspannen op de mat te liggen.

Alle houdingen in deze les worden op de mat uitgevoerd. Je hebt nodig: een blok (of dik boek), een bolster (een normaal kussen is ook goed) en een stevig deken. Het liefste een verhuisdeken en geen fleece deken.

 

Kledingcredits: t-shirt H&M, short Nike.

Meer over Marcel van de Vis Heil

Al meer dan twintig jaar beoefent Marcel van de Vis Heil yoga, nadat hij ontdekte dat de heilzame werking van yoga en meditatie hem hielp een moeilijke periode in zijn leven door te komen. Hij begon zijn reis met Ashtanga Vinyasa yoga en Vipassana meditatie, waarna hij overging naar meer statische, op alignment gebaseerde yoga. Lees meer over Marcel op zijn docentenpagina.

36 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief