Flim Reydon Flim Reydon
Flim Reydon

Flim Reydon


Wie Flim zegt, zegt yoga. Deze inspirerende dame geeft al meer dan 30 jaar les als yogadocente en is inmiddels een gevestigde naam binnen de yogawereld.

Een aantal jaar geleden opende Flim een gewijde yogaplek, genaamd Center Open Field, in Alphen aan de Rijn. De naam koos ze met de gedachte dat de mens een open veld is van oneindige mogelijkheden. Maar Open Field is ook de naam van het lied dat haar zoon Yuri schreef, een paar jaar voordat hij verongelukte op 21-jarige leeftijd. Flim: ‘Yuri was ver in zijn spirituele ontwikkeling. Verder dan ik. Hij was en is eigenlijk mijn spirituele leraar. Hij is voor mij een brug tussen de twee werelden waarin we leven, de zichtbare en onzichtbare wereld.’

Nu, na 25 jaar lesgeven in Alphen aan de Rijn, is het voor Flim tijd om zich terug te trekken uit het maatschappelijk leven om zich spiritueel verder te ontwikkelen en zich te focussen op de wereld van de ziel.

Yoga is geen wellness, het is een spiegel’

Toch trekt Flim niet overal haar handen van af: als senior yogi wil ze yogadocenten en belanghebbenden verdiepingslessen geven. Zo probeert ze iedereen weer bewust te maken van de kern van yoga. ‘Yoga is van sekte naar gekte gegaan. Toen ik in de jaren tachtig met de Saswitha opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte begon, werd ik voor gek verklaard. Nu doet iedereen yoga en is de ene site of outfit nog gelikter dan de ander.

Wat betekent yoga voor Flim?

Flim: ‘Yoga geeft je eerbied voor het leven en voor de mensen die je tegenkomt.’ In deze video vertelt ze in 1 minuut over de rol van yoga in haar leven.

Op Yogatv deelt Flim de les Voelen waar je bent, met een visualisatie en variaties op verschillende houdingen.

In Yoga Magazine 2-2019 lees je een uitgebreid interview met Flim.

BESTEL HET MAGAZINE

Doe nu zelf thuis yoga met Yogatv

Elke week nieuwe yogalessen en meditaties van de beste (inter)nationale docenten. Met thema’s als relax, detox, energie, meditatie, ochtend- & avondyoga en Pilates. Of je nu 5, 30, of 60 minuten hebt: doe yoga lekker thuis, via je smartphone, tablet of computer!

Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief