Trends uit LA: mediteren met kristallen

Angélique Heiligers spot voor ons de yogatrends in Los Angeles. Deze keer: de Mystic Journey Bookstore, waar ze leerde over de energetische werking van kristallen.

Op het moment dat de economie in elkaar stortte, opende Jeffrey Segal zijn Mystic Journey Bookstore. ‘In een tijd dat alle zekerheden wegvielen, hadden mensen behoefte aan het vinden van betekenis in wat ze overkwam,’ vertelt Jeffrey. Bij zijn onlangs geopende yogastudio en crystal gallery kun je nu ook een Mystic Journey ervaren. Jeffrey: ‘Deze studio moet een plek zijn voor transformatie.’

Chakra Cleansing meditatie

Op een dinsdagavond ga ik naar de les Intuitive Healing & Chakra Cleansing. Docent Cyia Batten knielt voor me neer met een pak orakelkaarten. Op iedere kaart staat een afbeelding van een kristal die een bepaalde emotie of boodschap symboliseert. Voordat de meditatie begint, vraagt ze me drie kaarten te trekken.

Even later zink ik onder haar begeleiding weg in een diepe staat van meditatie. Ik voel hoe ze kristallen op mijn chakra’s legt. Gekleurde stenen die corresponderen met de chakra’s, zo blijkt later. Als ze haar handen naast mijn hoofd plaatst, stroomt er een intense warmte door mijn hele lijf. Een uur later haalt ze me weer terug naar de echte wereld. Ze verklaart de betekenis van de kaarten die ik intuïtief heb gekozen. Ik voel me… anders. Ik heb geen behoefte om te verklaren waar dat aan ligt. Dit is immers een Mystic Journey.

Kristallen en energie: zo werkt het

Angélique interviewde Cyia Batten over wat kristallen doen met je energie:

De 7 wetten van succes

Online training
  • Ontdek de filosofie van Deepak Chopra
  • 21 lessen met oefeningen en talks
  • Leer elke dag van de week een andere levensles toepassen
bekijk de training
 

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief