Trends uit LA: mediteren met kristallen

  • Leestijd: 2 minuten
  • Angélique Heijligers

Angélique Heiligers spot voor ons de yogatrends in Los Angeles. Deze keer: de Mystic Journey Bookstore, waar ze leerde over de energetische werking van kristallen.

Op het moment dat de economie in elkaar stortte, opende Jeffrey Segal zijn Mystic Journey Bookstore. ‘In een tijd dat alle zekerheden wegvielen, hadden mensen behoefte aan het vinden van betekenis in wat ze overkwam,’ vertelt Jeffrey. Bij zijn onlangs geopende yogastudio en crystal gallery kun je nu ook een Mystic Journey ervaren. Jeffrey: ‘Deze studio moet een plek zijn voor transformatie.’

Chakra Cleansing meditatie

Op een dinsdagavond ga ik naar de les Intuitive Healing & Chakra Cleansing. Docent Cyia Batten knielt voor me neer met een pak orakelkaarten. Op iedere kaart staat een afbeelding van een kristal die een bepaalde emotie of boodschap symboliseert. Voordat de meditatie begint, vraagt ze me drie kaarten te trekken.

Even later zink ik onder haar begeleiding weg in een diepe staat van meditatie. Ik voel hoe ze kristallen op mijn chakra’s legt. Gekleurde stenen die corresponderen met de chakra’s, zo blijkt later. Als ze haar handen naast mijn hoofd plaatst, stroomt er een intense warmte door mijn hele lijf. Een uur later haalt ze me weer terug naar de echte wereld. Ze verklaart de betekenis van de kaarten die ik intuïtief heb gekozen. Ik voel me… anders. Ik heb geen behoefte om te verklaren waar dat aan ligt. Dit is immers een Mystic Journey.

Kristallen en energie: zo werkt het

Angélique interviewde Cyia Batten over wat kristallen doen met je energie:

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Delen via:
3 april 2018 | Laatst gewijzigd op 3 april 2018

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief