nietgratis
Volle maan flow

Volle maan flow

1.169 weergaven
Bewaar als favoriet

Baad jezelf in het volle maanlicht in deze Vinyasa flow van Padmini. Met meerdere hartopeners ervaar je de kunst van het ontvangen. Je stelt je hart open om de Soma, de nectar van de volle maan, tot je te nemen en te laten verspreiden door je hele lichaam. De volle maan – en deze les – leert je om te ontvangen en dankbaarheid te ervaren.

Ontvang met de volle maan

In deze flow ga je samen met Padmini een maanbad nemen. Je visualiseert eerst onder het licht van de volle maan. De volle maan leert ons om te ontvangen en dankbaarheid te ervaren. Waar voel jij je op dit moment dankbaar voor? De les wordt vervolgt met een Chandra Namaskar, ook wel Maangroet. Vervolgens doe je een Vinyasa serie voor de armen om daarmee het volle maanlicht tot je te nemen. Dit doe je in combinatie met de Shiva en Shakti mantra; een mantra waarbij je Ohm en Aihm chant. Waneer je Ohm zingt, breng je de (volle maan) energie naar binnen, richting het hart. Met Aihm verspreid je de energie en verzacht je. Padmini sluit de les af met de Padma mudra; een handgebaar waarbij je je hart nog meer openstelt voor de energie van de volle maan.

Voor deze les heb je nodig: twee blokken, een meditatiekussen en een bolster. Je kunt nog steeds meedoen met de lessen als je niet alle props bij de hand hebt.

 

Kledingcredits: sportbeha Lulu Lemon, top en legging Arket.

Meer over Padmini Kruitwagen

Yogadocent Padmini Kruitwagen werd geboren in India en groeide op in Nederland. Als kind beleefde ze veel plezier aan de traditionele Indiase dansen en in Nederland genoot ze van klassiek ballet. Ze was er goed in. Toch koos Padmini als achttienjarige niet voor de dansacademie, maar ging ze studeren: eerst internationale business, later culturele antropologie. Yoga verbindt haar Indiase wereld met de Nederlandse.

In haar yogalessen houdt Padmini rekening met de windrichting, het licht en het seizoen. ‘Ik stem mijn lessen af op het moment van de dag en volg de cyclus van de maan. De maan transformeert voortdurend. De opbouwende energie van de wassende maan is anders dan die van de afnemende maan. Ook de seizoenen hebben invloed. In de lente en zomer heb ik behoefte aan sterke flow-lessen met uitdaging en vuur. De winter roept juist het verlangen op om de vertraging op te zoeken en dicht bij de grond te zijn.’

Meer weten over Padmini? Volg haar yogalessen op Yoga by Happinez of kijk op verslicht.yoga.

11 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief