Sprookje: manifesteer je diepste wens in 21 dagen

  • Leestijd: 3 minuten
  • Yoga by Happinez

Dit audiosprookje is een heerlijke afsluiter van de dag. Ga ontspannen zitten of liggen en laat je meevoeren naar een andere wereld. Met manifestatie oefening: manifesteer je diepste wens in 21 dagen.

Het verhaal van de prinses die de voeten van haar boze moeder masseerde

manifestatie sprookje

Ben je geïnspireerd door de levensles die verscholen ligt in het sprookje? Lees dan snel verder voor een afsluitende manifestatie-oefening.

Manifestatie-oefening

Wist je dat het ongeveer 20 dagen duurt om oude gewoontes gedag te zeggen? Ga zitten en sluit je ogen. Richt je aandacht op je ademhaling. Stel jezelf vervolgens de vraag: waar verlang ik naar? Ga niet op zoek naar het antwoord maar laat het ontstaan. Hoe mooi zou het zijn om dit verlangen in 21 dagen te manifesteren, net als de prinses in het sprookje?

Dat kun je als volgt doen:

  • Vanaf nu begin je de komende 21 dagen elke ochtend met het schrijven van een woord (of korte zin) dat te maken heeft met je verlangen. Maak er een affirmatie van, een positief gestelde zin die jouw verlangen omschrijft.
  • Schrijf bewust en met zorgvuldige aandacht: voel je woord of je zin in je hart en in je lichaam. Besef dat je hiermee een diep, puur verlangen aanraakt.
  • Observeer gedurende de dag je gedachtestroom, je gesproken woorden en je emoties.
  • Telkens wanneer je ontdekt dat er sprake is van een lagere energie, van iets dwat niet bijdraagt aan je affirmatie, kijk dan even naar de lucht. Adem die weidsheid en dat licht. Voel hoe die hoge energie van buiten tot je komt en door je heen stroomt. Adem vervolgens de lage energie uit.
  • Benoem de lage energie die je ervaarde (bijvoorbeeld ‘moe’ of verveeld’) en zeg tegen jezelf: ‘Ik keer het om’. Geef datgene waar je naar verlangt (‘energie’, inspiratie’) je zorgvuldige aandacht. Voel het in je lichaam en adem het diep in. Laat dat proces daarna los en ga door met je dag.
  • Je kunt deze ervaring eventueel (later) opschrijven. Maar blijf er niet te lang bij stil staan. Vertrouw het proces, net zoals de prinses.
  • Na 21 dagen vier je de inspanning die je hebt geleverd. Glimlach, dans, trakteer jezelf en anderen. En dan observeer je je situatie. Soms is iets op een heel andere manier getransformeerd dan je had verwacht. Maar dát er nu iets is veranderd, is zeker.

Wat vond je van het manifestatiesprookje en hoe voelt deze oefening voor jou? Laat een reactie achter, wij zijn benieuwd naar jouw ervaring!


Delen via:
23 februari 2022 | Laatst gewijzigd op 24 februari 2022

1 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief