Kalesvara Mudra: verlicht je zorgen

  • Leestijd: 2 minuten
  • Jasmijn Demmer

Voel je je gespannen en heb je last van stress? Zelfs met kleine handgebaren creëer je al meer ontspanning in je systeem. Mudra’s zijn symbolische handgebaren die ervoor zorgen dat de energie in je lichaam blijft. Iedere vinger heeft zijn eigen betekenis. Met Kalesvara Mudra heb je altijd een anti-stress middel bij je. Waar je ook bent, wat je ook doet.

Kalesvara Mudra

Mudra’s openen energiekanalen naar de hersenen en maken als het ware het pad vrij om intenties te realiseren. Zet daarom voordat je Kalesvara Mudra aanneemt een intentie – voor verandering of verbetering. Daarna richt je je aandacht op je ademhaling. Telkens neem je een pauze tussen je in-en-uitademhaling. Kalesvara Mudra verlicht je zorgen en en maakt je rustiger. Het temt je monkey mind. Deze mudra is zeer geschikt wanneer je last hebt van stress. Gedachten en emoties komen tot rust en de geest wordt helder.

Naast het spirituele effect kan Kalesvara Mudra ook effect hebben op je gezondheid. Zo gaat het verslavingsgedrag tegen en is het dus goed te gebruiken bij het stoppen met roken, drinken of nagelbijten.

Zo doe je Kalesvara Mudra

Leg je handpalmen met gestrekte vingers tegen elkaar aan. Buig vervolgens je beide wijsvingers, ringvingers en pinken naar beneden tot ze op het middelste vingerkootje tegen elkaar aan liggen. Houd je middelvingers gestrekt en laat je duimen in de richting van je lichaam wijzen. Adem heel rustig en houd na elke in- en uitademing een korte adempauze. Je kunt deze mudra ook aanhouden tijdens je meditatie.

Oefen mudra’s op Yoga by Happinez

Wil je oefenen met de mudra’s in de praktijk? Volg dan eens deze yogales met mudra’s en affirmaties op Yoga by Happinez.

DOE MEE OP YOGATV

Delen via:
14 juli 2022 | Laatst gewijzigd op 7 november 2023

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

4 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief