Internationale yogadag 2019

  • Leestijd: 2 minuten
  • Iris Overgaauw

Op vrijdag 21 juni 2019 is het weer zover: yogi’s wereldwijd vieren Internationale yogadag, om samen bij te dragen aan een mooiere wereld. Doe je ook (weer) mee?

Internationale yogadag op 21 juni 2019

21 juni is door de Verenigde Naties officieel uitgeroepen tot internationale yogadag. Sindsdien worden op de langste dag van het jaar over heel de wereld bijzondere yogalessen georganiseerd. Het doel van deze yogadag is om bij te dragen aan een betere wereld die begint bij jezelf.

Uit ons grote yogaonderzoek, in samenwerking met Vereniging Yogadocenten Nederland, blijkt dat dat aardig lukt: al ruim anderhalf miljoen Nederlanders hebben ontdekt dat yoga een uitstekende manier is om rust en tijd voor jezelf te vinden in onze hectische wereld.

Uiteraard viert Yoga by Happinez ook weer Internationale yogadag!

internationale yogadag korte film yoga magazine bhu

Speciaal voor Internationale yogadag lanceren we die dag een prachtige korte film (al zeggen we het zelf). Aan het woord komen heel verschillende mensen, die delen waarom yoga hun zo helpt in hun leven. Neem Pietsje, wier been geamputeerd is. Of de Tibetaanse vluchteling Bhu. En yogadocent Gilleske, die aan depressies leed. En Carel, die bij Defensie werkt. Allemaal delen ze hun ontroerende en persoonlijke verhaal.

De video vind je vanaf 21 juni op al onze online kanalen: Facebook, Instagram en op ons blog. Laat je inspireren en ervaar wat yoga voor jou en de wereld betekent!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte!


Yoga Dag Nederland: meld jouw event aan

Ook in Nederland wordt Internationale yogadag gevierd. Benieuwd welke yoga-events gepland staan voor 21 juni? Op de website van Yoga Dag Nederland vind je een fijn overzicht van alle yoga events en speciale yogalessen die plaatsvinden in Nederland.

Organiseer je zelf iets? Alle yogastudios en -docenten kunnen hun eigen yoga event van 21 juni aanmelden bij Yoga Dag Nederland. Daarmee ontvang je niet alleen extra aandacht voor je yoga event, je maakt ook kans op een abonnement op Yoga by Happinez.

Meer info vind je op www.yoga-dag.nl.

Delen via:
23 mei 2019 | Laatst gewijzigd op 24 oktober 2019

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

1 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief