Vier Internationale Yogadag 2020

 • Leestijd: 3 minuten
 • Elsa Govaarts

Een betere wereld begint bij jezelf. Op Internationale Yogadag laten we zien dat yoga daaraan bijdraagt. Deze bijzondere dag wordt inmiddels wereldwijd met enthousiasme gevierd. Ook dit jaar zijn er, ondanks corona, prachtige initiatieven. Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje. 

Internationale Yogadag 2020

Vier Internationale Yogadag

In 2015 werd 21 juni door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale Yogadag. Sindsdien luidt deze datum niet alleen de start van de zomer in, maar worden er over de hele wereld yogalessen en bijeenkomsten georganiseerd om de positieve effecten van yoga voor jezelf en daarmee de wereld te ervaren. Wij vieren Internationale Yogadag dit jaar met een speciale meditatie. Ook kun je deelnemen aan een van deze online en offline initiatieven:

Sãdhanã Online Yogafestival

21 juni

Een online yogafestival dat in het teken staat van bezinning en verbinding. Het festival is voor iedereen die op zoek is naar verdieping in de houdingen en de filosofie achter de yoga. We hebben voor deze bijzondere dag op zoom meerdere ‘tenten’ ingericht met lessen, lezingen en workshops, van docenten uit binnen- en buitenland. Je kunt dus net als bij een echt festival zelf kiezen en wisselen waar je naartoe wilt

Buiten Yogales Wereld Yogadag

Wat extra aandacht en verbinding kunnen we in deze tijd zeker gebruiken! Nanda Lofvers, yogadocente, en Wanda Hartog, eigenaresse yogawinkel YogaSway organiseren een uniek buiten yoga-evenement in een prachtige tuin in Blaricum. Door COVID-19 zijn er maximaal twintig personen welkom, bij veel animo wordt er een livestream opgezet.

 • Kosten: 10 euro of donatiebasis
 • Locatie: tuin van Happy Spirit Days
 • Info: YogaSway
Selma Falk
21 juni

Via haar livestreams besteedt Selma Falk deze week elke dag van 07.45 tot 08.15 aandacht aan Internationale Yogadag. Op zondag 21 juni kun je meedoen met haar Kundalini serie.

Soulstice Circle

21 juni

Een vrouwencirkel die je meeneemt op reis en je de kracht van mantra’s, de vibraties van cellomuziek en de diepgang van yoga nidra laat ervaren. Deze bijzondere transformationele ervaring vindt plaatst op zondagavond tussen 20.00 en 22.00 uur.

Still Together Meditatie
21 juni

Observeer op Internationale Yogadag jouw binnenwereld en mediteer met meditatieleraar Tijn Touber op het Museumplein in Amsterdam.

Strand Yoga

21 juni

Doe mee met Internationale Yogadag en ervaar het positieve effect van yoga op jezelf en daarmee op je omgeving. Yoga op het strand met je eigen matje, kussen en dekentje en na afloop samenkomst met koffie en thee.

 • Kosten:donatiebasis
 • Locatie: Strandpaviljoen de Kuilen in Langenboom
 • Info: yogabindu.nl
Pluktuin Yoga

21 juni

Op de langste dag van het jaar, organiseren Pluktuin Ravenswoud en BoerderijYoga, samen een bijzondere avond in PLUKTUIN RAVENSWOUD. Na ontvangst met koffie/thee en zelfgebakken lekkers mag je een eigen boeket samenstellen uit de vele kleurrijke bloemen in Nina’s bloementuin. Aansluitend gaan we samen met een fijne yogales de langste avond vieren. In de stilte van de avond, rondom de schemering, vloeien bewegingen samen en versmelten met de adem.


Meld jouw event aan

Organiseer jij ook iets? Stuur ons dan een bericht via webredactie@yogaonline.nl. Dan kunnen wij hopelijk ook jouw event aan dit rijtje toevoegen.

Delen via:
11 juni 2020 | Laatst gewijzigd op 23 juni 2020

Onbeperkt yoga en meditatie

 • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
 • Met de beste Nederlandstalige docenten
 • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

1 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief