Waarom er ook (of juist!) in Dubai behoefte is aan yoga

  • Leestijd: 3 minuten
  • Dorith Beijnes

Retreats op Ibiza? Naar Thailand, India? Yogadocente Sanne Kerkhof gaf les in Dubai.

Het zal je gebeuren… Je wordt uitgenodigd door niemand minder dan de kroonprins van Dubai om les te geven op een yogafestival. Je wordt opgehaald van het vliegveld en per limousine naar een 5-sterren hotel gebracht. Daar maak je kennis met een bonte groep van Bollywood-sterren, Indiase guru’s en pers, die je tijdens dit avontuur zullen vergezellen. Dit alles gebeurde Sanne Kerkhof van Samana Yoga Center.

The sky is the limit

‘Ik had geen idee waarin ik terecht was gekomen, het leek net Las Vegas in de woestijn,’ vertelt Sanne. Het geheel werd nog surrealistischer toen maar liefst 11.000 yogamatten werden uitgerold op de afgezette highway van het centrum van Dubai. Het moge duidelijk zijn: in Dubai houden ze niet van half werk.

Waarom dit alles? De Dubaise prins, met de bijnaam Fazza, staat bekend om zijn voorliefde voor sport en beweging. Hij vond het hoog tijd dat yoga op de kaart werd gezet in zijn land. Het resulteerde in het grootste yoga-evenement dat ooit gehouden werd in het Midden-Oosten. Sanne: ‘Het was prachtig: al die Indiërs, Dubai locals en westerse expats samen in yogahoudingen. Man én vrouw.’

Wat is Sanne bijgebleven van dit evenement?‘Yoga unites! Ook op een plek waarbij mensen vooral op de buitenwereld gericht zijn, kun je dus naar binnen keren. En ook nog eens met duizenden tegelijk! Veel deelnemers kwamen na afloop van de lessen naar me toe om te vertellen dat ze Vijñana yoga niet kenden en het heerlijk vonden. Bij Vijñana yoga laten we je voelen hoe een beweging ontstaat, van binnenuit, vanuit rust. Het laat zien dat ook op plekken als Dubai yogi’s behoefte hebben aan innerlijke verdieping tijdens de yogales.’

Deze foto illustreert de belangrijkste boodschap van het evenement: yoga is voor iedereen, overal. Op de top van het hoogste gebouw van Dubai, The Burj Khalifa, zie je Sanne naast een moslim local uit Dubai en daarnaast de guru Suneel Singh, die behoort tot de beste 5 yoga-instructeur van India.

Wil je ook les van Sanne?

Bekijk een van haar video’s op Yoga by Happinez of volg een workshop bij Samana Yoga Center. Of ga in oktober met Sanne mee op reis naar Marokko (met hetzelfde thema als in Dubai: Yoga unites!), zie onze reizenpagina.

Yoga unites!

Yoga is voor iedereen: daar zijn wij het helemaal mee eens. Bekijk onze online yogales Yoga is voor iedereen, die we ter ere van ons jubileum maakten, samen met 40 yogi’s.

Delen via:
7 maart 2017 | Laatst gewijzigd op 9 maart 2017

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief