Drie vragen over selfcare aan yogadocent Sanja Lazarevic

  • Leestijd: 2 minuten
  • Yoga Magazine

Hoe ervaar je selfcare tijdens yoga? We vroegen het yogadocent Sanja Lazarevic, die voor Yoga by Happinez een Feel Good Flow opnam in het teken van zelfcompassie en liefde.

Wat is jouw ervaring met selfcare?
‘Jarenlang, van mijn dertiende tot mijn dertigste, was ik allesbehalve lief voor mijzelf. Ik had een eetstoornis. Ik negeerde de signalen in mijn lichaam; ik gunde het geen eten. En áls ik at, zorgde ik dat ik het meteen weer kwijt was. Professionele hulpverleners wisten zich geen raad met me. Pas toen ik na jaren worstelen besefte; als ik nu niks verander, overleef ik het niet, kon ik de diepte in. Ik wist dat ik moest gaan leren van mijzelf en mijn lichaam te houden.’

Hoe deed je dat?
‘Ik ging focussen op alles wat me ooit blij had gemaakt. Muziek, zonlicht, zachte kleding, een knuffel; heel kleine dingen. En ik begon met yoga, om te gaan oefenen met het voelen van mijn lichaam. Eerst Ashtanga, dat gaf houvast. Daarna mildere vormen, zoals Yin, waarbij steeds vaker emoties loskwamen. Dat was eng en moeilijk. Maar het was de enige manier.’

Waar helpt jouw les bij?
‘Mijn Feel Good Flow is er voor iedereen die voelt dat er nog iets op te lossen is. Door in je eigen tempo mee te bewegen en te luisteren naar wat je lichaam je vertelt, zet je kleine maar waardevolle stapjes richting meer zelfliefde. Ik mix heel zachte houdingen met wat zelf-massage en krachtige affirmaties. Na afloop voel je je ontspannen en besef je: ik ben helemaal goed zoals ik ben.’

Doe mee op Yoga by Happinez

Op Yoga by Happinez kun je meedoen met de zachte Feel Good flow van Sanja.

Meer weten over Sanja? Kijk op Instagram op @sanjalazarevic of ga naar haar docentpagina.

Ben je nog geen lid van ons platform, maar wil je wel lessen volgen? Meld je dan aan via deze link. De eerste 14 dagen zijn gratis.

Delen via:
10 februari 2023 | Laatst gewijzigd op 22 februari 2023

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief