‘Deze yogathee is als een Yoga Squat (Malasana)’

  • Leestijd: 3 minuten
  • Elsa Govaarts

Veertig online fans van Yoga by Happinez testten de nieuwe yogathee van Tastea. Wij vroegen drie yogi’s naar hun persoonlijke ervaring. ‘De thee is als een Malasana, het versterkt mijn innerlijke kracht, brengt rust en is aardend.’ Ontdek nu alles over deze nieuwe yogathee.

Yogathee met kruidige ingrediënten

yogathee testpanelDat yoga en thee een ultieme combinatie zijn is geen geheim. Een kopje warme thee draagt bij aan een moment voor jezelf. De ingrediënten in de thee vinden veel yogi’s dan ook belangrijk. Voor de meeste fijnproevers uit het testpanel vielen de geurige theeblend en de kruidige ingrediënten op. Ingrid: ‘Ik vond de geur vrij sterk, maar de smaak was zacht. Ik proefde kruidige tonen zoals zoethout, kaneel en ook gember. Het mocht van mij nog wel iets bloemiger.’ Ook Nienke vond de theeblend kruidig: ‘Ik had de thee wat zoeter verwacht, het kruidige effect verraste me en gaf me nieuwe energie.’ Marjanne houdt van variatie: ‘Ik beweeg mee met de seizoenen, deze verwarmende thee met zoethout en kurkuma vind ik heerlijk voor de herfst.’

Thee-practice

yogathee - testpanelDe smaak wordt door de meeste yogi’s uit het testpanel goedgekeurd, maar past de thee ook binnen de yogi lifestyle. Nienke: ‘Ik zet altijd een kop thee naast mijn mat als ik thuis een yogasessie doe. Deze theeblend heeft een prettige geur waardoor ik zin krijg om de thee te drinken. Na afloop van mijn practice neem ik de tijd om nog even na te genieten met mijn kop thee. Ik vind het fijn als de yogathee een bepaald effect versterkt. Doordat de thee kruidig is krijg ik een boost en voel ik me warm vanbinnen.’ Ook Ingrid drinkt haar thee het liefst na een yogasessie. En ze geniet vooral van het zetten van de thee. Ingrid: ‘Voor mij is het belangrijk dat een thee past bij een moment voor jezelf. Daarom vind ik losse thee fijn, het is smaakvoller en ik ben bewust bezig met het zetten van de thee.’ Marjanne vindt theedrinken een moment van stilte en zelfzorg: ‘Ik hecht veel waarde aan gezondheid en drink bijna alleen maar thee, daarom zijn variatie en smaakbeleving belangrijk. Deze rijke yogathee past binnen mijn bewuste levensstijl.’

Als deze yogathee een asana zou zijn…

yogathee Tastea - testpanelWat ingrediënten zijn voor theedrinkers, zijn asana’s voor yogi’s. Als je deze yogathee aan een asana verbindt, dan is dat volgens Nienke een Yoga Squat (Malasana): ‘Ik voel me aan de ene kant krachtig als ik mijn knieën naar buiten duw en tegelijkertijd geeft de houding me rust en balans terwijl ik met mijn handen voor mijn hart zit. Het versterkt mijn innerlijke kracht en werkt aardend, dat gevoel geeft de thee mij ook.’ Voor Ingrid is dat de Kindhouding (Balasana): ‘Deze houding is voor mij een moment dat je in rust bij jezelf bent, de buitenwereld even laat voor wat het is en naar binnen keert. Dat ontspanningsmoment is het zetten en drinken van een kopje yogathee voor mij ook.’ Marjanne denkt meteen aan de Zonnegroet (Surya Namaskar): ‘De Zonnegroet bestaat net als de thee uit verschillende elementen die je lichaam, geest en ziel opwarmen.’

Binnenkort bij jou op de mat

Ben je benieuwd naar de yogathee van Tastea? Vanaf eind oktober is de thee verkrijgbaar. Wil je andere theeblends proberen, speciaal voor de fans van Yoga by Happinez geeft Tastea 20% korting t/m 31 oktober met de code: Yogamagazine. Je vindt alle theeblends hier.

Alle beelden zijn gemaakt door de deelnemers van het testpanel

Delen via:
22 september 2021 | Laatst gewijzigd op 22 september 2021

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief