nietgratis
Het therapeutische effect van Ashtanga yoga

Het therapeutische effect van Ashtanga yoga

1.694 weergaven
Bewaar als favoriet

In deze intensieve les Ashtanga yoga werk je samen met Eveline Smeets aan je fysieke, emotionele en spirituele balans. Als je nog maar net begint met Ashtanga yoga, kun je beter eerst een beginnersles volgen en langzaam opbouwen. Maar ook als je wat meer ervaring hebt: luister altijd goed naar de signalen van je lichaam en kies voor de Kindhouding als een houding niet goed voelt of de les even te zwaar voor je is.

De kracht van Ashtanga yoga

Tijdens je leven kunnen er blokkades ontstaan in je fysieke lichaam, bijvoorbeeld door ongezonde eet- en beweeggewoontes, maar ook emotionele blokkades door dingen die je meemaakt en spirituele blokkade doordat je de verbinding met jezelf of de wereld om je heen kwijtraakt. In deze les ga je met volledige focus aan het werk op alle drie die gebieden: je schoont je lichaam op en heelt het, om van daaruit ruimte te maken voor groei. Door deze les regelmatig te volgen, zul je merken dat je je blokkades langzaam opheft. Je gaat je krachtiger voelen, niet alleen fysiek, maar ook emotioneel en spiritueel.

Dit heb je nodig

Vergeet niet een dekentje klaar te leggen voor tijdens (en na!) de Savasana en zorg dat je voldoende drinkt na de les: zet vast een thermoskannetje kruidenthee klaar. Dan kun je in alle rust nagenieten van het effect van deze klassieke yogaserie.

Voorbij de mat

Eveline: ‘De realiteit die wij zien in de wereld om ons heen is een reflectie van onszelf. Door je bewust te worden van deze verbinding tussen wie jij bent en de wereld om je heen, kun je vrijheid, liefde en authenticiteit toelaten en jezelf openen voor de wonderen van het leven. Yoga helpt daarbij en ik zie het als mij missie om die kracht door te geven. Dit doe ik vanuit liefde, openheid en compassie voor jouw hele proces. Want yoga gaat ook door als je niet op de mat staat. Zodra de les voorbij is, neem je je practice mee je dagelijkse leven in. Dankzij yoga ben je niet alleen ‘thuis’ op de mat, maar in ieder moment.’

Meer informatie over Eveline Smeets vind je op haar docentpagina. Lees ook alles over de yogastijl Ashtanga.

18 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief