nietgratis
Zwangerschapsyoga: flow en straal tijdens je zwangerschap

Zwangerschapsyoga: flow en straal tijdens je zwangerschap

712 weergaven
Bewaar als favoriet

Flow en straal tijdens je zwangerschap

Deze les zwangerschapsyoga is een iets ‘pittigere’ les van Kim van der Veer waarbij ze opties geeft voor als je bijvoorbeeld bekkenpijn of rugpijn hebt tijdens je zwangerschap. Kim zegt hierover: ‘Ik heb van veel vrouwen als verzoek gekregen om ook een les te maken die wat meer voor de ‘gevorderde’ yogi is die zwanger is. Vaak is zwangerschapsyoga echt heel mild, maar soms is een lekkere flow juist ook heel fijn.’ 

Deze les is met name geschikt voor het tweede trimester van je zwangerschap. Je kunt hem ook in het derde trimester volgen als je je er goed bij voelt. In het eerste trimester van je zwangerschap kun je je het beste richten op ontspanning, rust en een goede ademhaling. En natuurlijk geldt altijd: als bepaalde oefeningen niet goed voelen, forceer dan niets. Kies voor de Kindhouding als je even pauze wil nemen tijdens deze les en neem rust op de momenten waar je die nodig hebt. Trouwens, ook als je niet zwanger bent is deze les fijn om te volgen!

Voor deze les zwangerschapsyoga heb je nodig: een bolster (of een dikke opgerolde deken), een meditatiekussen en twee blokken (of een stapeltje boeken).

Over Kim

Kim van der Veer is yogadocent en Ayurveda-coach. In haar werk leert ze mensen dat luisteren naar je lichaam het belangrijkste is wat je kan doen. Met haar bedrijf Rasa geeft Kim wekelijks yogales en organiseert ze Ayurveda-workshops en bijeenkomsten voor en met moeders waarin ze de filosofie achter Ayurveda en yoga deelt. Ze maakt de eeuwenoude tradities van Ayurveda eenvoudig en toepasbaar in onze drukke dagelijkse bestaan. Ook publiceert ze boeken over Ayurveda, voor volwassenen en kinderen.

In samenwerking met Yoga by Happinez ontwikkelde ze ook de Ayurveda Self-care Challenge 2021.

Wil je meer weten over Kim van der Veer? Kijk op haar docentpagina en volg haar op Instagram op @kimvdveer.

4 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief