nietgratis
Yoga voor mannen: Zachte flow voor soepele spieren en energie

Yoga voor mannen: Zachte flow voor soepele spieren en energie

3.007 weergaven
Bewaar als favoriet

Deze les yoga voor mannen van Jeffrey is de opvolger van de activerende flow voor nieuwe energie. Dat was een les voor beginners. In deze practice gaat Jeffrey een stapje verder. Begin je nog maar net met yoga? Dan kun je beter eerst zijn eerste les volgen. En hoewel Jeffrey in zijn yogaschool voornamelijk lesgeeft aan mannen, is deze les voor vrouwen ook heel fijn om te doen!

Jeffrey begint de les met een intensieve ademoefening waarmee je het sympathische zenuwstelsel activeert. Daarna neemt hij je mee door een aantal klassieke, krachtige yogahoudingen waarmee je werkt aan je adem en souplesse. Na afloop voel je je krachtig en energiek, daarom is deze les vooral fijn om in de ochtend of overdag te doen.

Intensieve ademoefening

De ademoefening kan best intens zijn. Als je nog weinig ervaring hebt met yoga, houd dan goed je grenzen in de gaten. Ervaar je de oefening als onprettig? Kies dan voor een rustige ademhaling aan het begin van deze les.

Yoga voor mannen

Jeffrey over zijn lessen: ‘Lang geleden werd yoga voornamelijk beoefend door mannen en was het zelfs verboden voor vrouwen om aan deel te nemen. Dat is nu gelukkig wel anders. Tegenwoordig is zo’n negentig procent van de yogabeoefenaars in het westen vrouw. De meeste westerse mannen zijn helaas nog niet op de hoogte hoe belangrijk yoga voor je lichaam, geest en algehele gezondheid is. Of ze voelen weerstand omdat ze denken dat yoga alleen voor vrouwen is of omdat ze niet soepel genoeg zouden zijn.’

‘Daarom geef ik bij Yogi Heroes lessen speciaal voor mannen. Daarbij hou ik rekening met de mannelijke anatomie en zoek ik met mannen onder elkaar verdieping in onszelf op. We creëren momenten op de mat waarop je niet met je werk, je vrouw, je kinderen, verantwoordelijkheden en verplichtingen bezig hoeft te zijn, maar alleen met jezelf. Ik breng dus letterlijk ‘yoga aan de man.’

Meer informatie over Jeffrey vind je op zijn docentpagina.

40 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief