nietgratis
Yoga Nidra ochtendritueel

Yoga Nidra ochtendritueel

6.818 weergaven
Bewaar als favoriet

Bij Yoga Nidra denk je in eerste instantie aan rustgevende avondmeditaties – Yoga Nidra wordt niet voor niets ook wel ‘slaapyoga’ genoemd. Maar het is meer dan dat: het is een op zichzelf staande stroming binnen de yogafilosofie die verder gaat dan meditatie. Met deze Yoga Nidra sessie maak je je ochtendritueel compleet. Geniet ervan!

Dit heb je nodig voor je Yoga Nidra ochtendritueel

Voor deze sessie is het belangrijk dat je in een stille, rustige omgeving bent. Zet je telefoon uit, sluit je even helemaal af voor de buitenwereld, zorg dat je een dekentje bij de hand hebt en dat je een half uur lang comfortabel kunt blijven liggen.

Over Yoga Nidra

Tijdens een Yoga Nidra sessie leidt een stem je door verschillende fases. Het is niet de bedoeling dat je deze stappen zelf bedenkt, want je moet je volledig kunnen ontspannen. Dat gaat niet als je bezig bent met wat de volgende stap in je practice ook alweer is.
Behalve diepe ontspanning, is Yoga Nidra ook bedoeld om je onderbewustzijn op te schonen van diepgewortelde stress en zo te komen tot samadhi (de eenwording met het Allerhoogste volgens de yogafilosofie).

Maar voordat je daar bent, doet Yoga Nidra al veel andere fijne dingen met je. Het helpt je niet alleen beter en dieper slapen, het is ook goed voor je concentratie, geeft meer rust, creativiteit en energie en het kan je immuunsysteem versterken. Daarnaast helpt Yoga Nidra tegen angst, depressie en burn-out.

Lees meer over Yoga Nidra op de achtergrondpagina over deze yogastijl.

24 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief