nietgratis
De basis van Yoga Nidra

De basis van Yoga Nidra

17.973 weergaven
Bewaar als favoriet

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: jezelf helen door op je rug te liggen. Dat is toch echt wat je doet tijdens Yoga Nidra: door de beoefening van Yoga Nidra maak je je systeem vrij van diepgewortelde impressies die misschien wel jarenlang voor stress hebben gezorgd. In ‘De basis van Yoga Nidra’ van docent Nathalie Rasing leer je meer over wat Yoga Nidra is en geef je je over aan de diepste staat van ontspanning.

Dit heb je nodig voor deze les

Voor deze basis van Yoga Nidra is het belangrijk dat je in een stille, rustige omgeving bent. Zet je telefoon uit, sluit je even helemaal af voor de buitenwereld, zorg dat je een dekentje bij de hand hebt en dat je een half uur lang comfortabel kunt blijven liggen.

Over Yoga Nidra

Sommige mensen noemen de eindontspanning na de yogales Yoga Nidra. Maar Yoga Nidra is een op zichzelf staande stroming binnen de yogafilosofie. Het is meer dan alleen een oefening of meditatie, omdat er een complete filosofie achter zit. Het kan je, net als andere yogastromingen, brengen naar samadhi, de eenwording met het Allerhoogste.

Letterlijk betekent Yoga Nidra ‘yogaslaap’. Maar in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, heeft het niets met slapen te maken. Tijdens Yoga Nidra is je bewustzijn tussen waken en slapen. Eén sessie staat gelijk aan vier uur slaap. Daarom voel je je na Yoga Nidra verfrist en uitgerust.

Lees meer over Yoga Nidra op de achtergrondpagina over deze yogastijl.

41 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief