nietgratis
Nieuwe maan flow

Nieuwe maan flow

1.375 weergaven
Bewaar als favoriet

In deze Nieuwe maan flow van Padmini ga je door middel van mooie heupopeners de kunst van het gronden ontdekken, waarbij je de grond onder je voedt met intenties.

Een nieuwe maan is een nieuw begin: plant je zaadjes

De nieuwe maan staat voor een nieuw begin. Een schone lei. In deze fase plant je zaadjes om je intenties te laten groeien en uit te laten komen in de rest van de maancyclus. Dat ga je ook in deze zachte vinyasa flow van Padmini doen. Als eerste maak je contact met de aarde en de grond onder je. Met heerlijke heupopeners ontdek je de kunst van het gronden. Je voedt jezelf als het ware met de aarde onder je en met de vrouwelijke energie van de donkere maan. Wanneer je dat hebt gedaan, zaai je jouw intenties de grond in. Klaar om zich uit te laten groeien tot dromen in de rest van de maancyclus.

Voor deze les heb je nodig: een meditatiekussen en een deken. Heb je dit niet? Geen zorgen, je kunt alsnog meedoen met de les.

 

Kledingcredits: broek van The View Yoga.

Meer over Padmini Kruitwagen

Yogadocent Padmini Kruitwagen werd geboren in India en groeide op in Nederland. Als kind beleefde ze veel plezier aan de traditionele Indiase dansen en in Nederland genoot ze van klassiek ballet. Ze was er goed in. Toch koos Padmini als achttienjarige niet voor de dansacademie, maar ging ze studeren: eerst internationale business, later culturele antropologie. Yoga verbindt haar Indiase wereld met de Nederlandse.

In haar yogalessen houdt Padmini rekening met de windrichting, het licht en het seizoen. ‘Ik stem mijn lessen af op het moment van de dag en volg de cyclus van de maan. De maan transformeert voortdurend. De opbouwende energie van de wassende maan is anders dan die van de afnemende maan. Ook de seizoenen hebben invloed. In de lente en zomer heb ik behoefte aan sterke flow-lessen met uitdaging en vuur. De winter roept juist het verlangen op om de vertraging op te zoeken en dicht bij de grond te zijn.’

Meer weten over Padmini? Volg haar yogalessen op Yoga by Happinez of kijk op verslicht.yoga.

15 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief