nietgratis
Restorative Pilates voor je nek en schouders

Restorative Pilates voor je nek en schouders

4.238 weergaven
Bewaar als favoriet

Restorative Pilates voor je nek en schouders

Pilatesdocent Marlies Kornmann heeft zich onder andere gespecialiseerd in restorative Pilates. Voor Yoga by Happinez maakte ze twee restorative lessen, waarvan deze les voor je nek en schouders er één van is.

Marlies over deze les: ‘Bij Restorative Pilates ga je eerst je lichaam “herprogrammeren” omdat door pijn of compensatiepatronen je spieren niet meer goed met elkaar samenwerken. De aanwijzingen en oefeningen bieden je een kader waarbinnen je zelf gaat ontdekken wat je lijf doet en nodig heeft. Jij bepaalt hoe vaak of hoe lang je een oefening doet want het is jouw lijf en jij voelt dat het beste. Het gaat erom nieuwe spier- en bewegingspatronen aan te leggen die je helpen te herstellen van compensatiepatronen en pijnklachten.

In deze Restorative Pilatesles maak je slapende spieren wakker rondom je schouders, ribben en nek. Een belangrijke oorzaak van (pijn)klachten in dit gebied is eenzijdige belasting. In het dagelijks leven gebruik je één arm vaak meer dan de andere waardoor je je lijf asymmetrisch belast wat pijn kan geven. Zaak dus om dit gebied nader te onderzoeken en in beweging te zetten! De oefeningen uit deze les geven je ribben stabiliteit, je schouders meer beweeglijkheid en vanuit daar kan je hoofd moeiteloos balanceren op je nek.’

  • Tip: Voor deze les heb je twee blokken of dikke boeken nodig en een dekentje.

Programma van acht Pilateslessen

Deze Restorative Pilatesles is de zevende les van een programma van acht Pilateslessen van Marlies Kornmann. In dit programma leert ze je de basis van Pilates. Ze bouwt de lessen steeds een beetje meer uit. Wil je bij het begin beginnen en haar hele programma volgen? Start dan met de Introductieles en en korte en lange basisles. Benieuwd naar de andere restorative les van Marlies? Ga  dan naar de Restorative Pilates voor je bekken en onderrug.

Wil je meer lezen over Pilates en de verschillen en overeenkomsten met yoga? Klik dan hier.

Meer lezen over Marlies Kornmann? Kijk dan ook op haar docentpagina. Of volg haar op Instagram!

PS: Het matje van Marlies is van Superyoga

43 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief