nietgratis
Kriya voor vitaliteit en uithoudingsvermogen

Kriya voor vitaliteit en uithoudingsvermogen

4.404 weergaven
Bewaar als favoriet

Deze Kundalini yogales van Marieke de Lange helpt je om je energiek en vitaal te voelen. Als je hem regelmatig oefent, geeft deze Kriya (reeks houdingen) je uithoudingsvermogen, moed en kracht – zodat je beter opgewassen bent tegen uitdagingen die je in je leven tegenkomt.

De oefeningen versterken je zenuw- en klierstelsel en stimuleren je spijsvertering. Je start met ademhalingsoefeningen, daarna neemt Marieke je mee door verschillende houdingen. Boost je lichaam en geest met deze serie!

Over Kundalini yoga

Met deze vorm van yoga kun je een hogere staat van bewustzijn bereiken, maar ook praktische oefeningen doen om jaren jonger te lijken. Grondlegger Yogi Bhajan begon als kind al met zijn spirituele zoektocht. Hij liet de wereld talloze yogascholen na én een geliefd theemerk.

Kundalini yoga komt uit de tantrische traditie, die als uitgangspunt heeft dat alles met elkaar verbonden is. Het idee is dat het hele universum in jezelf leeft, en tegelijkertijd ben je een klein deeltje van het grote geheel. Het doel is de energie van de lagere chakra’s – energiecentra met meer aardse en egocentrische verlangens – naar de hogere chakra’s laten stromen, die staan voor liefde en verbondenheid. Deze energie heet Kundalini energie.

Typisch voor deze yogastijl is dat er in de houdingen veel bewogen wordt om de energie op te wekken: je draait bijvoorbeeld rondjes vanuit het bekken, trekt bij het uitademen in de vuurademhaling steeds krachtig je navel naar binnen. Dit in tegenstelling tot Hatha , waar de houdingen veelal statisch zijn. Daarnaast bestaat een Kundalini les uit allerlei soorten ademhalingsoefeningen (pranayama’s), meditaties en mantra’s. Meer lezen over Kundalini? Dat kan hier.

19 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief