nietgratis

Kriya voor vitaliteit en uithoudingsvermogen

Werk met Kundalini aan je fysieke en mentale kracht

Deze Kundalini yogales van Marieke de Lange helpt je om je energiek en vitaal te voelen. Als je hem regelmatig oefent, geeft deze Kriya (reeks houdingen) je uithoudingsvermogen, moed en kracht – zodat je beter opgewassen bent tegen uitdagingen die je in je leven tegenkomt.

De oefeningen versterken je zenuw- en klierstelsel en stimuleren je spijsvertering. Je start met ademhalingsoefeningen, daarna neemt Marieke je mee door verschillende houdingen. Boost je lichaam en geest met deze serie!

Over Kundalini yoga

Met deze vorm van yoga kun je een hogere staat van bewustzijn bereiken, maar ook praktische oefeningen doen om jaren jonger te lijken. Grondlegger Yogi Bhajan begon als kind al met zijn spirituele zoektocht. Hij liet de wereld talloze yogascholen na én een geliefd theemerk.

Kundalini yoga komt uit de tantrische traditie, die als uitgangspunt heeft dat alles met elkaar verbonden is. Het idee is dat het hele universum in jezelf leeft, en tegelijkertijd ben je een klein deeltje van het grote geheel. Het doel is de energie van de lagere chakra’s – energiecentra met meer aardse en egocentrische verlangens – naar de hogere chakra’s laten stromen, die staan voor liefde en verbondenheid. Deze energie heet Kundalini energie.

Typisch voor deze yogastijl is dat er in de houdingen veel bewogen wordt om de energie op te wekken: je draait bijvoorbeeld rondjes vanuit het bekken, trekt bij het uitademen in de vuurademhaling steeds krachtig je navel naar binnen. Dit in tegenstelling tot Hatha , waar de houdingen veelal statisch zijn. Daarnaast bestaat een Kundalini les uit allerlei soorten ademhalingsoefeningen (pranayama’s), meditaties en mantra’s. Meer lezen over Kundalini? Dat kan hier.

-
Reacties:
 • Inge

  Een hele fijne les die inderdaad doorzetting vraagt. bedankt

 • Lieneke

  Tough but great! Thanks Marieke

 • Alexandra

  Mooie les. Dank je wel, Marieke

 • Margreet Moelker

  Weer een prachtige kriya...voel de energie weer stromen!

 • Neeltje

  Een Nederlandse site, een Nederlandse docent, Engels gesproken? Jammer, door het vertalen blijf ik in mijn hoofd. Ik haak af!

 • Neeltje

  Een Nederlandse site, een Nederlandse docent maar Engels gesproken? Ik haak af!

 • Diana

  Weer een heerlijke kriya van Marieke. Een kadootje, dank je wel!

 • mirjam

  Hele fijne les! En het werkt! Maar ozo graag ook in mijn moerstaal gehoord en eens niet in het Engels. Waarom toch? Het enige en dus ook jammer vond! Graag prediken hier ook voor meer NL Lessen..

 • Elly

  Geweldige les. Had wat langer gemogen wat mij betreft. Dankjewel!

 • Liza

  Hier ook, vind t ook jammer dat t niet gewoon in t Nederlands is.. En, ik mis een warming up, wat ik toch ook vaak tegenkom, dat vind ik altijd heel fijn werken.

 • Ellie

  graag wat meer uitleg over de ademhaling bij de oefeningen. ik ben geen geoefende yogi en wist niet goed hoe ik de ademhalingen moest uitvoeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER: