nietgratis
De basis van Vinyasa

De basis van Vinyasa

3.406 weergaven
Bewaar als favoriet

Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga en een van de meest voorkomende yogastijlen. Begin je net met yoga? Volg dan deze Vinyasa introductieles van Myrna van Kemenade en ontdekt of deze stijl bij je past.

Vinyasa staat ook wel bekend als Flow yoga: je kunt het het beste je zien als coördinatie van een flow van verschillende yogahoudingen op het ritme van je ademhaling. Je flowt in een vloeiende beweging van de ene naar de andere houding. Houdingen vanuit de Zonnegroet zijn de basis van een Vinyasa, deze worden opeenvolgend achter elkaar herhaald. Daarna volgen losse houdingen – de asana’s – om variatie binnen de flow toe te kunnen passen.

Probeer ook andere yogastijlen

Naast deze Vinyasa introductieles maakten we verschillende andere introductielessen voor je. Zo kan je goed kennismaken met de verschillende yogastijlen en zelf ontdekken welke stijl jij het fijnst vindt. Volg ook De basis van Ashtanga en De basis van… Yin yoga.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze yogastijl, lees dan ons achtergrondverhaal over Vinyasa. Andere lessen volgen van Myrna van Kemenade? Kijk dan op haar docentpagina. En volg haar op Instagram.

25 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief