nietgratis
De basis van Iyengar yoga

De basis van Iyengar yoga

1.771 weergaven
Bewaar als favoriet

Iyengar yoga is bekend vanwege de aandacht voor details en de nauwkeurige uitlijning van de houdingen. Om beter in de houdingen te komen, gebruik je hulpstukken zoals yogablokken, klapstoelen, een muur en een riem. Je houdt de houdingen langer aan en herhaalt ze vaker. Heb je nog nooit een les Iyengar yoga gevolgd? Dan is de basis van Iyengar yoga van Nathalie Rasing een goede les om mee te beginnen.

Dit heb je nodig voor deze les

Voor deze basis van Iyengar yoga heb je props nodig: een riem, twee yogablokken, een bolster en een mediatiekussen en een dekentje. Heb je deze spullen niet? Gebruik dan in plaats van de blokken twee dikke woordenboeken of twee evengrote voorraadbakjes, in plaats van de yogariem een sjaal of een gewone riem en in plaats van je bolster een kussen dat je in een dekentje rolt.

Over Iyengar yoga

Precisie en concentratie zijn sleutelwoorden binnen Iyengar yoga. Door je lichaam zo exact mogelijk in balans te brengen, ontwikkel je uiteindelijk ook de geest, zegt grondlegger B.K.S. Iyengar. Lange tijd streefde yogadocent Nathalie Rasing die deze yogales voor ons maakte ook naar die controle en perfectie. Van het precieze Iyengar kwam ze uit bij Yoga Nidra en daar ontdekte ze wat loslaten is. Inmiddels geeft ze les in beide stijlen, de perfecte combinatie tussen controle hebben maar daarnaast ook loslaten.

Lees meer over Nathalie op haar docentpagina en meer over Iyengar yoga op de achtergrondpagina van deze yogastijl.

31 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief