nietgratis
Audiomeditatie: Solar plexus

Audiomeditatie: Solar plexus

554 weergaven
Bewaar als favoriet

Nanda van Praag maakte voor Yoga by Happinez een serie minimeditaties en affirmaties. Heerlijk om de dag geaard mee te starten of om de avond mee af te sluiten. Deze audiomeditatie heet ‘Solar plexus’. Je kunt hem doen met gesloten ogen, maar je kunt ook mee ademen op het ritme van het beeld. Kies wat jij fijn vindt en relax!

Maak van deze audiomeditatie een ritueel

Met een ritueel, een bewuste handeling die je geregeld uitvoert, verander je de energie in jezelf en om je heen. Van hectisch naar heilig, of van versnipperd naar gefocust. Zet je intentie en creëer je eigen heilzame ritueel. Deze meditatie helpt je daarbij. En je hebt er vrijwel niets voor nodig: een dekentje en een meditatiekussen en een rustig plekje. Heb je de smaak te pakken? Volg dan ook de andere korte audiomeditaties van Nanda. Je vindt ze onderaan haar docentpagina.

Pure levensenergie

Nanda over mediteren: ‘Ik ervaar bijna dagelijks de helende kracht van meditatie. Voor mij betekent dat: voelen dat je leeft. Dat je zomaar, vanuit het niets, een blije sparkle door je lichaam voelt gaan. Dat je pure levensenergie ervaart. Die energie hebben we allemaal in ons. De bron daarvan boor je aan door meditatie. Zo ontdek je het ‘goddelijke’ in jezelf. En het mooie is: omdat het zich in jezelf bevindt, kun je er altijd op terugvallen. Ook als de omgeving niet zo paradijselijk is als je zou willen, kun je op die oneindige bron van energie vertrouwen, die leidt tot magische gevoelens van vervoering, vervulling en innerlijke vrede.

Natuurlijk kan meditatie ook heftige emoties oproepen. Maar ook dat geeft mij het besef dat ik leef. Keur je emoties nooit af, laat alles er zijn en neem morgen opnieuw een moment voor je meditatie. Laat je er niet door niet ontmoedigen. Na een tijd zul je vaker momenten van sparkle ervaren en gedurende de dag je rustiger, geaarder voelen Zo bouw je langzaam een dagelijkse meditatie practice op.’

Wil je meer weten over de docent Nanda van Praag? Volg ook haar andere yogalessen op Yoga by Happinez of volg haar op Instagram.

De illustratie in deze meditatie is gemaakt door @wearebananas.

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief