nietgratis
Accessible plus-size yoga met variaties

Accessible plus-size yoga met variaties

1.067 weergaven
Bewaar als favoriet

Plus-size yogadocent Colette Edelenbosch geeft accessible yogalessen die passen bij je lichaam. Of je nu fit bent of niet, van je rondingen houdt of ze toch liever kwijt zou willen.

In deze yogales die is opgenomen in het prachtige yoga retreatcentrum De Hoorneboeg, maakt ze ruimte voor je rondingen. Zo leert ze je je buik beter te plooien als hij in de weg zit. Ook past ze staande oefeningen aan naar zittende oefeningen en biedt ze opties en mogelijkheden om te onderzoeken waar je bewegingsmogelijkheden zitten. Ontdekken wat je wél kan, in plaats van worstelen met wat niet lukt, zegt ze er zelf over.

Voor deze les is het handig om yogablokken te hebben. Als je liever niet op de grond wilt zitten, zet dan ook een laag krukje en een stoel klaar.

Veilige plek op de mat

Colette: ‘Toen ik mijn yogaopleiding begon, merkte ik dat mijn lijf soms letterlijk in de weg zat. Ik ontdekte hoeveel er mogelijk was als ik de houdingen aanpaste. Toen werd me duidelijk wat mijn doel is: de drempel naar de yogastudio verlagen voor mensen zoals ik. Ik doe dat onder meer door online een veilige plek te creëren waar dikke mensen kunnen ontdekken hoe fijn yoga is.’

‘Mensen omzeilen soms het woord “dik”, maar voor mij hoeft dat niet. We komen in alle mogelijke vormen, maten en kleuren. Sommige mensen zijn dik – of vol, of curvy, maar uiteindelijk zijn we allemaal mens!’

Meer informatie over Colette kun je vinden op haar docentpagina of op haar website Volopyoga.nl.

24 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief