Online training

Pre-teacher training

€ 395,- (abonneeprijs: € 375,-)

Ik meld me direct aan
Nu met bonus lessen!

De eerste stap tot yogadocent

Yogadocent worden? De eerste stap zet je met deze unieke online verdiepingstraining. Na 10 weken weet je alles over anatomie, alignment, yogafilosofie en meditatie en is je techniek verbeterd. Inclusief 50-uurs certificaat!

De eerste stap tot yogadocent 

Tijdens deze training...
 • leer je in 10 weken de basis van yoga
 • word je begeleid door de beste yogadocenten
 • leer je over de belangrijkste yogastijlen, meditatie en filosofie
 • volg je 2 praktijkdagen en 3 yogalessen in De Nieuwe Yogaschool
 • krijg je Het Nieuwe Yogaboek cadeau (medio november) en bonusmateriaal
Ik meld me direct aan

Hoe werkt het?

Het werkt simpel

Volg de training op je mobiel, tablet of computer.
Werkt op al je apparaten
Volg de training op je mobiel, tablet of computer.
Volg lessen wanneer het jou uitkomt.
In je eigen tempo
Volg lessen wanneer het jou uitkomt.
Kijk de lessen na afonding zo vaak terug als je wilt.
Onbeperkte toegang
Kijk de lessen na afonding zo vaak terug als je wilt.
Wil je een les proberen? Volg een proefles van Johan op Yogatv.

Wat cursisten zeggen

De variatie in video’s, vragen, huiswerkopdrachten en praktijkdagen waren fijn’

Evelien

Vooral anatomisch bleek er veel te leren. Door de training wordt duidelijk wat erbij komt kijken om juist in een houding te komen’

Wilma

De gastdocenten zijn allen op hun manier erg leuk en verhelderend’

Liselotte
Johan Noorloos
Maak kennis met de docent

Johan Noorloos

Johan Noorloos (1972) is yogaleraar, schrijver en eigenaar van De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Hij leidt al jaren yogastudenten op tot leraar, en geeft wekelijkse yogalessen en cursussen. Johan leidde inmiddels al meer dan 900 mensen op tot yogaleraar. Hij begeleidt je gedurende 10 weken door de pre-teachertraining.

20 yogalessen voor thuis

Inhoud van deze training

 • 1
  Week 1 – deel 1 Meditatie en mindfulness
  Week 1 – deel 1 Meditatie en mindfulness

  In deze eerste les gaat Johan Noorloos in gesprek met meditatie-expert Tijn Touber. Tijn leert je over de theorie en praktijk van meditatie. Wat is meditatie precies? Welke technieken zijn er? En wat levert het op? Daarna leidt Tijn je door een korte meditatie en krijgt je tips om meditatie onderdeel te maken van je dag.

  Naast video’s bevat deze training ook achtergrondartikelen, extra Yogatv-tips, reflectievragen en meer.

 • 2
  Week 1 – deel 2 Meditatie en mindfulness
  Week 1 – deel 2 Meditatie en mindfulness

  Je gaat verder aan de slag met de theorie van meditatie en mindfulness. Je reflecteert op jezelf, maar krijgt ook extra leesmateriaal en huiswerkvragen over meditatietechnieken.

 • 3
  Week 2 - deel 1 Anatomie en fysiologie I
  Week 2 - deel 1 Anatomie en fysiologie I

  Deze week richten we ons op de anatomie van het lichaam. Als yogi en wellicht toekomstig yogadocent is het belangrijk om te weten hoe het menselijk lichaam werkt. Wat gebeurt er in een yogahouding en welke effecten kunnen oefeningen hebben op het lichaam?

  Johan gaat in gesprek met arts en yogadocente Sylvia Welsing-Schaefer. Zij gaat in op botstructuren, spieren, kraakbeen en bindweefsel, leert je over blessures en legt het verschil uit tussen anatomie en fysiologie.

 • 4
  Week 2 - deel 2 Anatomie en fysiologie I
  Week 2 - deel 2 Anatomie en fysiologie I

  Je reflecteert op je eigen practice en krijgt huiswerkvragen over fysiologie en anatomie. Je ontvangt extra achtergrondliteratuur over de knie en over yogahoudingen die langs zijn gekomen in de voorgaande les.

 • 5
  Week 3 - deel 1 Aligment I
  Week 3 - deel 1 Aligment I

  Deze week praat Johan met yogadocente Léah Kline over de functie van alignment. Léah legt uit wat de taak is van de wervelkolom, hoe je blessures voorkomt en hoe je de functie van een houding beter kunt ervaren door je lichaam goed uit te lijnen. In het tweede gedeelte demonstreert Léah een aantal houdingen uit de Zonnegroet en laat ze je zien hoe je deze goed uitlijnt.

 • 6
  Week 3 - deel 2 Aligment I
  Week 3 - deel 2 Aligment I

  In deze tweede sessie blik je met huiswerk terug op wat je hebt gelezen en geleerd over alignment. Je reflecteert op je eigen houdingen tijdens de Zonnegroet en je ontvangt extra leesmateriaal over de rug en nek.

 • 7
  Week 4 - deel 1 Vinyasa I
  Week 4 - deel 1 Vinyasa I

  Johan gaat deze week in gesprek met Vinyasa expert Daphne Koken. Je leert alles over het concept Vinyasa, maar ook andere yogastijlen worden aangehaald. Daphne leert je hoe je de bandha’s inzet om je lichaam van binnenuit op te warmen en hoe de Ujjayi-ademhaling werkt.

 • 8
  Week 4 - deel 2 Vinyasa I
  Week 4 - deel 2 Vinyasa I

  Je leert meer over verschillende yogastijlen en gaat door middel van kennisvragen en extra achtergrondliteratuur dieper in op de bandha’s en Ujjayi-adem.

   

 • 9
  Week 5 - deel 1 Yin yoga
  Week 5 - deel 1 Yin yoga

  Deze week gaat Johan met Skadi van Paaschen in gesprek over Yin Yoga. Skadi deelt haar kennis over het menselijk lichaam, de psyche en de ziel. Je leert over de doelen en kwaliteiten van zowel Yin als Yang. Ze laat zien waar je op kunt letten tijdens het uitvoeren van Yin houdingen en je leert over energiebanen in het lichaam – en hoe je die stimuleert.

 • 10
  Week 5 - deel 2 Yin yoga
  Week 5 - deel 2 Yin yoga

  Je duikt verder in de wereld van Yin. Welke effecten hebben Yin asana’s op je bindweefsel en op de rest van je lichaam?

  Met de opgedane kennis van de eerste vijf weken kun je een mooie start maken met je persoonlijke essay.

 • 11
  Week 6 - deel 1 Filosofie
  Week 6 - deel 1 Filosofie

  Gast van deze week is filosofie- en Iyengar yogadocente Sumati Nair. Sumati legt uit welke rol filosofie in de yoga en het lesgeven speelt. Ze gaat in op de inhoud en lessen uit belangrijke teksten als de Yoga Sutra’s, Hatha Yoga Pradipika en Bhagavad Gita. Hierbij komen onder andere de Yama’s en de Niyama’s langs, als onderdeel van het achtvoudige yogapad.

 • 12
  Week 6 - deel 2 Filosofie
  Week 6 - deel 2 Filosofie

  Je reflecteert op wat je hebt gelezen en gehoord over de ontstaansgeschiedenis van yoga. Je leest over het hindoeïsme, boeddhisme en taoïsme en over hoe deze stromingen samenhangen met yoga.

  In de extra achtergrondliteratuur leer je nog meer over de yogafilosofie, in de vorm van artikelen over onder andere de Upanishads en de Bhagavad Gita.

 • 13
  Week 7 - deel 1 Anatomie en fysiologie II
  Week 7 - deel 1 Anatomie en fysiologie II

  In deze tweede workshop van Johan en Sylvia Welsing-Schaeffer gaan zij dieper in op anatomie en fysiologie. Je leert meer over de bewuste en onbewuste processen in je lichaam, homeostase en het zenuwstelsel.

 • 14
  Week 7 - deel 2 Anatomie en fysiologie II
  Week 7 - deel 2 Anatomie en fysiologie II

  Je blikt terug op je eerder opgedane kennis over spier- en bindweefsel, bot- en kraakbeen en andere aspecten uit de anatomie.

  Je ontvangt extra sturing voor je persoonlijke essay en leert meer over de spijsvertering en het zenuwstelsel.

 • 15
  Week 8 - deel 1 Alignment II
  Week 8 - deel 1 Alignment II

  In deze tweede les over alignment focussen Johan en Léah Kline op de alignment van je ledematen. Hoe lijn je armen, benen, handen en voeten goed uit? En welke rol spelen heupen en schouders? Je leert over verschillende bewegingsmogelijkheden, hyperextensie en stabiliteit.

 • 16
  Week 8 - deel 2 Alignment II
  Week 8 - deel 2 Alignment II

  Leer meer over gewrichten, flexibiliteit en de aandachtspunten van diverse yogahoudingen als het aankomt op alignment. Deze achtergrondartikelen die je ontvangt, gaan over de alignment en anatomie van voeten en heupen.

 • 17
  Week 9 - deel 1 Vinyasa II
  Week 9 - deel 1 Vinyasa II

  Johan en yogadocente Daphne Koken gaan deze week dieper in op Vinyasa yoga. Zij focussen op de bandha’s en hoe je deze tijdens je yoga practice gebruikt. Daphne laat zien hoe je bandha’s combineert met de Ujjayi ademhaling.

 • 18
  Week 9 - deel 2 Vinyasa II
  Week 9 - deel 2 Vinyasa II

  Je blikt terug op je kennis over het concept flow en de houdingen uit de Zonnegroet. Ook reflecteer je op je eigen practice, met nadruk op de bandha’s en Ujjayi.

 • 19
  Week 10 - deel 1 Meditatie in beweging + Filosofie
  Week 10 - deel 1 Meditatie in beweging + Filosofie

  In deze laatste week van de training richt Johan zich op meditatie en mindfulness. Hij legt je uit hoe je beide concepten in je yoga practice en het dagelijks leven kunt integreren. Je maakt kennis met het concept Anicha en ontvangt praktische tips voor het lesgeven en inspiratie als eventuele toekomstige yogadocent.

 • 20
  Week 10 - deel 2 Meditatie in beweging + Filosofie
  Week 10 - deel 2 Meditatie in beweging + Filosofie

  Johan gaat in op de dieperliggende aspecten van yoga. Hij legt uit waarom je in een yogales weerstand wilt opzoeken, wat dat oplevert en wat het verschil is tussen groeipijn en blessurepijn. Afsluitend deelt hij een wijze les uit de bijbel van de yogi’s, de Baghavad Gita.

  Je stuurt je essay op naar je mentor.

 • +
  Extra: De praktijkdagen en de yogalessen
  Extra: De praktijkdagen en de yogalessen

  Bij deze training horen 2 praktijkdagen en 3 yogalessen in De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Op hun site staat wanneer ze plaatsvinden. Elk jaar worden er diverse nieuwe praktijkdagen ingeroosterd.

  De lessen kun je zelf uit het rooster van De Nieuwe Yogaschool kiezen (en het is handig om 2 van deze lessen te volgen op dezelfde dagen als de praktijkdagen).


Meld je vandaag nog aan

Kies de inschrijving die bij je past.
Pre-teacher training
€ 395,-
 • Zet de eerste stap tot yogadocent 
 • Met begeleiding van de beste yogadocenten
 • Ontvang 2 praktijkdagen en 3 yogalessen bij de Nieuwe Yogaschool
 • Krijg Het Nieuwe Yogaboek van Johan Noorloos cadeau (medio november)
 • Ontvang 6 maanden toegang tot Yogatv met meer dan 200 yogalessen
Pre-teacher training voor abonnees
€ 375,-
 • Zet de eerste stap tot yogadocent 
 • Met begeleiding van de beste yogadocenten
 • Ontvang 2 praktijkdagen en 3 yogalessen bij de Nieuwe Yogaschool
 • Krijg Het Nieuwe Yogaboek van Johan Noorloos cadeau (medio november)
 • Ontvang 6 maanden toegang tot Yogatv met meer dan 200 yogalessen

Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief