Home 76E08739-7793-4D1C-B7A2-5A47085F583F Created with sketchtool. Spoedcursus verlichting 76E08739-7793-4D1C-B7A2-5A47085F583F Created with sketchtool. Welkom bij de training

Welkom bij de training

Welkom bij online Spoedcursus Verlichting. In deze eerste les maak je kennis met Tijn en leer je hoe de training is opgebouwd.

Goed nieuws: je bent al verlicht, je hoeft het je alleen maar te herinneren’

Wie is Tijn?

Tijn Touber werd in 1960 geboren in Amsterdam. Zijn ouders waren tegenpolen: zijn moeder was warm en gevoelig, zijn vader (hoogleraar in de endocrinologie) wetenschappelijk ingesteld en rabiaat tegen spiritualiteit en ‘emotioneel gezeur’. ‘Ik heb me vaak verscheurd gevoeld tussen hun verschillende meningen. Ik denk dat mijn zoektocht daaruit is voortgekomen, om mijn eigen waarheid te vinden.’ Ze gingen uit elkaar toen Tijn veertien was.

Als twintiger werd Tijn bekend als gitarist en songwriter van de succesvolle band Loïs Lane. Hij won gouden platen met hits als My best friend en de titelsong van de film Amsterdamned. Toch miste hij iets. Hij verbrak de relatie met zangeres Monique Klemann, stapte uit de band en begon een spirituele, celibataire zoektocht die veertien jaar duurde. ‘Ik realiseerde me dat ik alleen echt vrij kon zijn als ik me los kon maken van alles wat me uit het midden trok: seks, sigaretten, uitgaan, tv kijken, hippe schoenen, flirten.’

Hij leerde mediteren, reisde naar India, sprak met de grote denkers op aarde. Totdat hij op een dag wakker werd en besefte: als ik nu nog niet verlicht ben, word ik het nooit. Het werd tijd om terug te keren naar de aarde en het geleerde in praktijk te brengen.

Tijn Touber

Opbouw van de training

De training is opgebouwd uit 5 weken. Uiteraard ben je vrij om je eigen tempo te bepalen. Alle video’s kun je op elk moment terugkijken, ook na afronding van alle sessies.

Elke video duurt tussen de 20 en 30 minuten.

De eerste drie weken bestaan uit een talk van Tijn en een meditatie.

  • Week 1: Anders kijken naar je gedachten. In de eerste video vertelt Tijn je hoe je mind is gevormd door allerlei conditioneringen. Door in het midden te gaan staan, kun je anders kijken naar je gedachten: als een waarnemer. In de tweede video neemt hij je mee door een meditatie, waarin je oefent met deze manier van kijken naar je mind.
  • Week 2: Je emoties omarmen. Emoties zijn lastiger van een afstand te beschouwen dan gedachten. Tijn vertelt over het belang van het toelaten van je emoties. In de tweede video leidt hij je door de bijpassende meditatie.
  • Week 3: Luisteren naar je spirit. Door anders om te gaan met je gedachten en emoties, kun je stil worden. En wanneer je stil bent, kun je luisteren. Naar inspiratie, naar je spirit. Tijn leert je luisteren naar wat het leven van jou wil, in plaats van piekeren over wat je met je leven moet.
  • Week 4: Verlichting in de praktijk. Hoe leef je het leven van de verlichting? Tijn deelt voorbeelden en tips om dagelijks momenten voor jezelf in te lassen, waarbij je even teruggaat naar je oorsprong.
  • Week 5: Alles komt samen. In deze meditatie brengt Tijn alle stappen samen.

Door te mediteren verdwijnen je problemen niet, maar je gezichtspunt ten opzichte van het probleem verandert wel’

In Week 4, Verlichting in de praktijk, daagt Tijn je uit om dagelijks tijd te maken voor je meditatie, al is het maar tien minuten. Wanneer je het een maand lang volhoudt, zul je ervaren welk verschil dat vaste meditatiemoment in jouw leven zal maken. Je kunt hier natuurlijk gelijk mee beginnen, op het moment dat je met deze training start – bijvoorbeeld door een week lang de meditatie van die week te oefenen. Zo bouw je meteen op naar je uiteindelijke doel: je verbinden met je spirit.

Wat heb je nodig?

Je hebt weinig nodig. Bij de introductie talks hoef je enkel te luisteren.

Voor de meditaties kun je een meditatiekussen gebruiken, maar dit hoeft niet. Ga comfortabel zitten, liefst in een actieve houding. Dit kan ook op de bank, een stoel, je bed, op een warme deken op de vloer. Een meditatiekussen kan je helpen om actiever rechtop te zitten, terwijl je toch dichtbij de grond bent.

Vragen?

Heb je problemen met het afspelen van video’s of andere vragen? Bekijk de meest gestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice.


We wensen je veel inspiratie toe de komende weken.

Namasté,

Tijn Touber & Yoga by Happinez

Bekijk meer sessies

Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief