Home 76E08739-7793-4D1C-B7A2-5A47085F583F Created with sketchtool. Detox training 76E08739-7793-4D1C-B7A2-5A47085F583F Created with sketchtool. Welkom bij de training

Welkom bij de training

Welkom bij de online Detox-training met Myrna van Kemenade. Wat mooi dat jij de tijd en moeite neemt om jezelf te resetten. In deze eerste sessie maak je kennis met Myrna en ontdek je hoe de training is opgebouwd.

In deze training ga je jezelf ontgiften op verschillende niveaus. Niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal en emotioneel. Je krijgt vijf video’s van ongeveer een kwartier, waarin Myrna passende oefeningen bij deze drie niveaus deelt. Zachte yogahoudingen, ademoefeningen, inspirerende inzichten en mindfulness-oefeningen. Alles om jezelf op een milde, vriendelijke manier te ontdoen van ballast.

Ik beschouw detoxen als een reset, op verschillende niveaus’

Wie is Myrna van Kemenade?

Myrna is van origine een entertainer in hart en nieren. Na haar dans- en theateropleiding danste en zong ze jarenlang in musicals als Chicago en Saturday Night Fever en was ze te zien in allerlei optredens voor theater en tv.

Tijdens een reis door Thailand kwam Myrna in aanraking met yoga, Ashtanga yoga om precies te zijn. Tijdens een detoxretraite nota bene. Ze ervoer zelf wat een detox met je kan doen, met name op het mentale vlak. ‘Na die week vielen alle puzzelstukjes op hun plek. De mist uit mijn hoofd verdween en er kwam helderheid en overzicht. Vanuit daar heb ik levens veranderende beslissingen gemaakt. Bijvoorbeeld door te starten met yoga!’

Myrna voelde in Thailand hetzelfde vuur voor yoga als dat ze jaren daarvoor voelde voor dansen. Ze volgde een opleiding tot Ashtanga docent en verdiepte haar kennis op yogagebied. Inmiddels is Myrna een gevestigde naam binnen de yogawereld en heeft ze haar eigen yogastudio in Zaandam, Yogadreams. En wist je dat ze al twee keer op de cover van Yoga by Happinez stond?

profielfoto myrna

Opbouw van de training

De training is opgebouwd uit 5 lessen van 15 à 20 minuten. Je kunt ze volgen in je eigen tempo. Bijvoorbeeld door elke dag een nieuwe les te volgen. Maar misschien wil je elke les wat vaker herhalen, voordat je naar een nieuw onderdeel gaat.

Alle video’s kun je op elk moment terugkijken, ook na afronding van alle sessies. Herhaal ze zo vaak als je wilt of stel je eigen combinatie van lessen samen.

  • Les 1: Wat is detoxen & milde fysieke detox In de eerste les vertelt Myrna wat detoxen inhoudt en wat er fysiek in jouw lichaam gebeurt. Daarbij maak je samen met haar een start met je lichamelijke detox, met milde oefeningen.
  • Les 2: Intensere fysieke detox. In de eerste video heb je je lichaam mild geprepareerd om afvalstoffen uit je lijf te krijgen. In deze les ga je een stap verder. Je gaat aan de slag met de Vuurademhaling om te ontgiften.
  • Les 3: Mentale detox. Myrna leert je het belang van het ontgiften van je geest. Met oefeningen zorg je voor meer ruimte in je hoofd, zodat er meer helderheid, positiviteit en overzicht ontstaat.
  • Les 4: Emotionele detox. Detoxen heeft effect op je gevoelens. Doordat je je organen masseert, komen emoties naar boven. Dit is niet erg, maar juist mooi: Myrna noemt het loskomen van emoties vaak cadeautjes. Uiteindelijk zul je merken dat je met meer compassie naar jezelf kijkt.
  • Les 5: Alles komt samen. In deze laatste les geeft Myrna adviezen mee voor het bijhouden van het schone, heldere gevoel. Ze leert je hoe je de verschillende niveaus bij elkaar kunt brengen en hoe je de oefeningen kunt toepassen in het (drukke) leven van alledag.

Wat heb je nodig?

Gebruik voor de oefeningen een yogamat. Een (meditatie)kussen of opgerolde deken is fijn voor bepaalde zittende houdingen.

Oh my guts detox-recept - sapje

Wat ga je eten?

Aan deze detox training is geen vast eetschema of programma verbonden. Maar je yoga practice en je dieet kunnen elkaar natuurlijk wel versterken in deze periode. Vermijd alcohol, suiker, vlees en koffie en maak tijd om gevarieerd en vers voor jezelf te koken.

Bente Wayper van Oh My Guts stelde voor deze training vijf simpele gerechten samen. Van smoothies tot ontbijt- of lunchreceptjes. Laat je inspireren voor jouw eigen home detox. Bente: ‘Hou het simpel voor jezelf. Een detox werkt pas echt wanneer je ontspannen bent.’ Geen stress dus! Haar recepten passen hierbij. Nog een tip van Bente: ‘Maak het jezelf makkelijk. Bereid grotere porties, zodat je er meerdere malen van kunt genieten.’

Heb jij de Oh My Guts-voedingsbox besteld? Dan krijg je allerlei heerlijks en gezonds thuisbezorgd. In het bijbehorende detox-boekje uit de box vind je hierover meer tips en informatie. Wil je de detox-box alsnog bestellen? Dat kan hier.

Vragen?

Heb je problemen met het afspelen van video’s of heb je andere vragen? Bekijk de meest gestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice.


We wensen je veel inspiratie en mooie inzichten toe.

Namasté,

Myrna van Kemenade & Yoga by Happinez

Bekijk meer sessies

Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief