Steffi de Pous Steffi de Pous
Steffi de Pous

Steffi de Pous


Deze stoere vrouw werkt aan een betere wereld door middel van yoga en haar stichting Because We Carry. Maak kennis met Steffi de Pous.

Steffi kon het niet meer aanzien: duizenden vluchtelingen die dagelijks met een bootje aanspoelen op Lesbos. Ze vertrok naar het eiland met ingezamelde babydragers om te helpen, maar eenmaal daar zag ze dat er veel meer nodig was. Zodoende besloot ze haar leven in Amsterdam, waar ze werkte als yogadocente, achter zich te laten en te verhuizen naar Griekenland.

Op het eiland zette ze in drie jaar haar succesvolle stichting op, ontmoette ze haar verloofde en kreeg ze twee kinderen. Inmiddels woont ze weer in Nederland om haar kinderen een rustiger bestaan te geven.

Yoga blijft voor Steffi een belangrijke activiteit in haar leven, hoewel ze het nu wel anders invult dan vroeger: ‘Vroeger deed ik vooral moeilijke yoga met ingewikkelde houdingen. Nu ben ik fan van makkelijke yoga. Gewoon liggen en voelen: hoe gaat het met me?’

Ik wil dat mensen zich veilig voelen op deze aarde’

Door haar drukke bestaan heeft ze niet altijd tijd voor yoga. Hoe ze dit oplost? Door kleine yogaoefeningen te integreren in de dagelijkse activiteiten. Zo doet ze aan yoga tijdens de afwas of het tandenpoetsen en maakt ze het zitten op een stoel mindful.

Op Yoga by Happinez deelt Steffi haar simpele yogaoefeningen die je door je dag heen kunt doen.

Meer lezen over Steffi? Bestel het magazine met een groot interview met haar.

Meer over Steffi:

www.becausewecarry.org

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief