Kino MacGregor Kino MacGregor
Kino MacGregor

Kino MacGregor


Ashtanga yogadocent Kino MacGregor staat met één been in de westerse materiële wereld en met het andere in de spirituele Indiase yogatraditie. Dat levert haar veel kritiek op, maar de Amerikaanse weigert zich in een hokje te laten stoppen.

‘Kleine bloem’ betekent haar naam die afkomstig is uit Japan. Ook al ziet ze er met haar blonde haar en zongebruinde gezicht uit als een American beach girl, ze heeft Aziatische wortels. Haar grootvader
was Japans.

Volgens sommigen ben ik de Kim Kardashian van de yogawereld. Zelf hoop ik dat ik meer ben als Oprah Winfrey’

Op haar 22ste maakt Kino kennis met Ashtanga yoga. Deze yogavorm, fysiek een van de meest uitdagende met vaste series van opeenvolgende oefeningen, raakte iets in haar. Binnen de kortste keren zat ze bij de bron, in het Indiase Mysore bij Sri K. Pattabhi Jois, de grondlegger van Ashtanga yoga. Op haar 29ste kreeg ze uit zijn handen het Ashtanga lescertificaat en trad daarmee toe tot een select groepje.

Ook deze roeping gaf ze vorm op haar eigen manier, door de traditionele yogavorm zo breed mogelijk te verspreiden via moderne kanalen. Samen met haar man, yogadocent Tim Feldmann, richtte ze het yogacentrum Miami Life Centre op. Ze schrijft boeken en is medeoprichter van het videokanaal OmStars, ‘een soort Netflix voor yogi’s’.

Kino stelde twee van haar lessen van OmStars beschikbaar voor Yoga by Happinez: een Quick Fire Core and een Slow & Chill les.

Meer over Kino:

www.omstars.com

www.kinoyoga.com

 

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief