Manon Simonis Manon Simonis
Manon Simonis

Manon Simonis


Manon Simonis is yogadocent en oprichter van yogaschool Yogaplace in Sittard. Vanaf het moment dat ze yoga ontdekte in 2002, heeft ze het niet meer losgelaten. Ze volgde verschillende yoga-opleidingen en opende naast Yogaplace in Sittard ook Yogaplace Maastricht en Yogaplace Urmond. Sinds 2016 biedt ze haar zelf ontwikkelde en gecertificeerde docentenopleiding van 200 uur aan.

Yoga is de sleutel tot zuiver contact met je innerlijke kracht

Manon: ‘Je kunt jezelf helen. Daar geloof ik sterk in. Wat je ervoor nodig hebt is het bewustzijn dat je lichaam en geest één zijn, en een zuiver contact met je innerlijke kracht en mogelijkheden. Yoga is wat mij betreft de sleutel daartoe. Sinds 2002 leef ik yoga. Ik zie het als mijn roeping om met liefde en compassie yoga als levensstijl te delen met anderen. Ik zie Yogaplace als een ’thuis’ voor iedereen en voor alles wat yoga kan zijn.’

Toegankelijk voor iedereen

De afgelopen 15 jaar heeft Manon de hele wereld over gereisd en gestudeerd bij ervaren leraren, waaronder Sri K. Pattabhi Jois, Nancy Gilgoff en David Swenson. De kennis die ze tijdens deze reizen heeft opgedaan geeft ze door aan haar studenten. Daarnaast helpt Manon mensen om met yoga- en ademtherapie meer in balans te komen en het lichaam te herstellen. Hierbij maakt ze ook gebruik van haar kennis over Ayurveda.

Het belangrijkste vindt Manon om te laten zien dat yoga toegankelijk is voor iedereen. Yoga is voor haar meer dan houdingen op een matje: ‘De rijke, oude wijsheden zijn in onze hedendaagse maatschappij een verrijking die je in balans brengen met jezelf en met de wereld om je heen.’

Ook privélessen

Omdat niemand hetzelfde is, stelt Manon zich ten doel iedereen zoveel mogelijk individueel te leren kennen. Dat betekent dat je bij Yogaplace naast groepslessen ook privélessen kan boeken. Met aandacht en begeleiding werk je aan zelfreflectie en geloof in je eigen kunnen, zodat je vol vertrouwen in het leven gaat staan. Hierbij zoekt Manon altijd naar de juiste balans tussen inspanning en overgave, die bij elke persoon anders is.

Meer informatie over Manon Simonis vind je op yogaplace.nl. Informatie over de docentopleidingen van Yogaplace vind je hier.

Wil je een echte les van Manon en haar collega’s volgen? Bekijk dan ook de workshops van Yogaplace.

Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief