Video: het ochtendritueel van Myrna

Welkom bij dag 1 van de Ochtendrituelen Challenge! Je leert dat je ’s morgens niet perse een anderhalf uur op de mat hoeft te gaan staan om mindful aan je dag te beginnen. Vandaag: 9 minuten oefeningen met Myrna van Kemenade.

Myrna: ‘Vroeger rolde ik echt mijn matje uit; door de jaren heen heb ik voor mezelf een meer relaxte manier gevonden om yoga in mijn ochtenden te integreren. Heel efficiënt, want zo hoef ik er niet eerder voor op te staan.’

9 minuten oefeningen met Myrna

Eerst vertelt Myrna kort over haar ochtend, daarna kun je de oefeningen met haar meedoen.

Leg een matje klaar of ga op een kleedje of tapijt zitten. Myrna gebruikt voor de eerste oefening zelf therapy balls. Je kunt hiervoor eventueel 2 tennisballen in een netje doen (maar ga vooral eerst lekker kijken).

Meer yoga met Myrna?

Op Yogatv vind je nog meer lessen van Myrna, zoals een mindful yogales of een korte beginnersles. Of volg de online training Yoga voor beginners – voor iedereen die wil starten met yoga of de belangrijkste houdingen goed wil aanleren.

Neem een abonnement op Yogatv of kies voor de online training – en je kunt elke ochtend thuis yoga doen met Myrna.

 

-
Reacties:
 • Marike

  Wat een lekker ochtendritueel! Ik werd wat druk wakker uit m’n slaap, maar nu ben ik gefocust. Fijne dag iedereen!

 • Priscilla

  Jaren geleden begon ik thuis voor het eerst met Yoga, door het volgen van de lessen van Myrna op Spirit tv. Zij heeft de liefde voor Yoga in mij aangewakkerd en mijn (spirituele) leven veranderd. Dank je wel Myrna! En natuurlijk ook voor de heerlijke start van deze maandag! Ik kan me goed vinden in de oefeningen; mijn rug werd er direct blij van!

 • Heleen

  Wat fijn om zo mee te doen met Myrna, zo gezellig in haar huiskamer! Ik lag vannacht wakker, was aan het piekeren, en door die paar minuutjes met Myrna voel ik me alweer beter. Dank je wel!

 • Priscilla

  Blijkbaar was ik net nog niet he-le-maal wakker...ik ben de beoordeling vergeten! VIJF sterren natuurlijk!

 • Inge Mortier

  Zeer fijn ochtenritueel! Heel eenvoudig en rustig om je lichaam wakker te maken! Ik ga het elke dag doen! Bedankt vr de inspiratie Myrna

 • Rachel

  Heerlijk! Wat een goed begin van de dag.

 • Marion

  Wat fijn! Dank je wel, Myrna

 • Joni Jill

  Wat een fijn begin van de ochtendrituelen challenge! Ook nog eens met een yogadocente uit mijn oude geboortestreek. Enkel bij de oefening met de tennisballen voelde ik, m.n. in mijn bovenrug, veel weerstand. Is dat gebruikelijk, wanneer je sinds lange tijd weer yoga oefeningen doet (mijn laatste body balance les is 3 maanden geleden)? Tips zijn welkom! :-)

 • Melissa

  Zeer fijne manier om even te ontstressen van de ochtend drukte!

 • Marjolijn Eberhardt

  Het is een heerlijke start met een duidelijke en rustige uitleg . Dankjewel Myrna

 • Sylvia

  Had 1 hele slechte nacht en opstart, was terug mn bed in gegaan, bekijk in mn bed dit ochtend ritueel, ga straks heerlijk opnieuw opstarten, dank je wel Myrna !

 • Debbie

  Heerlijk maar hoe doen alle moeders dat toch?? De wekker extra vroeg zetten? Dit wil ik wel elke ochtend.. maar hoe?!?

 • Anita

  Fijn de dag zo te beginnen! Ik kijk al uit naar morgen ;-) Dank je wel Myrna.

 • marion

  Heerlijk (eenvoudig); twist in bed gedaan; heb vol energie mn dag opgestart..tapijt waarop zij werkt is nog niet zo verkeerd daar ik koele lucht voel op mn yogamatje in slaapkamer..

 • IVY

  VOND DIT EEN HEEL FIJNE MANIER OM DE DAG MEE TE BEGINNEN. ZAL 'T BLIJVEN DOEN. DANKJEWEL MYRNA

 • Sabrina

  Wat een fijn ochtendritueel! Bedankt Myrna

 • Manuela

  Myrna geeft altijd heerlijke lessen. En dit ochtendritueel maakt me weer even bewust. En het is eigenlijk wel altijd in te passen in de ochtend. Waar kan ik die therapy balls kopen?

 • PETRA

  Goedemorgen, ik ben door omstandigheden vandaag pas begonnen met de challenge. Dit was mijn eerste yogales ooit. Ik vond het heerlijk! Wat me wel opviel is dat ik bij mijn rechterarm de vloer meteen kon raken bij de twist, maar bij mijn linkerarm was ik er zeker nog 15cm vanaf. Het zakte telkens wel een beetje, maar er is nog veel werk aan de winkel. :) In elk geval, je bent een heerlijk rustige dame en ik kan nog veel van U leren. Hartelijk dank.

 • Marleen

  Heerlijk om de ochtend zo te beginnen, dankjewel Myrna.

 • Lisette

  Heerlijk, ik was op zoek naar iets om dagelijks een korte oefening te doen. Ipv altijd 1,5 hr op de mat te gaan... dit is dé oplossing! Thanks!

LAAT EEN REACTIE ACHTER:

Leer alles over Ayurveda op Sri Lanka