Soepel door de overgang: gratis les Hormoonyoga

  • Leestijd: 2 minuten
  • Jasmijn Demmer

De overgang én de aanloop ernaartoe kunnen je behoorlijk ontregelen en frustreren. Maar wist je dat je met Hormoonyoga veel overgangskwaaltjes kunt verzachten? En Hormoonyoga werkt niet alleen gunstig als je ín de overgang bent, je kunt er al vanaf je 35ste baat bij hebben. Benieuwd naar de effecten van Hormoonyoga? Lees dan verder en volg onze gratis les Hormoonyoga. 

Overgang en Hormoonyoga

Gratis les Hormoonyoga

Hormoonyoga helpt je soepel te blijven, veranderingen in je lichaam te accepteren en overgangsklachten te verminderen. De houdingen kunnen je helpen extra oestrogeen aan te maken en je botmassa op peil te houden. En ze houden stress buiten de deur. Heel belangrijk, want stress is een van de grootste vijanden van je hormonen.

Meer weten over Hormoonyoga en de overgang?

De Braziliaanse yogadocente Dinah Rodrigues is de grondlegger van Hormoonyoga. Ze stelde een reeks oefeningen samen die specifiek werkt op de eierstokken, schildklier, hypofyse en bijnieren. Hiermee oefen je invloed uit op je klierstelsel en daarmee op de productie van oestrogeen. Dit doe je door drie aspecten: bhastrika – een krachtige ademhalingsoefening, dynamische yogaoefeningen en bewuste aandacht om je energiecirculatie te beïnvloeden. Door dit samen toe te passen kan de doorbloeding van een orgaan, zoals specifieke hormoonklieren verbeterd worden. Zo breng je balans in je systeem. Dit helpt niet alleen vrouwen in de overgang. Vrouwen die last hebben van PMS, PCOS en net zijn bevallen hebben ook veel baat bij deze yogavorm en oefeningen

Hormoonyoga op Yoga by Happinez

Op Yoga by Happinez kun je verschillende lessen Hormoonyoga volgen. Je vindt ze via ons zoekfilter. Benieuwd naar meer? Bekijk ook onze training ‘Soepel door de overgang met yoga’.

Delen via:
22 juni 2022 | Laatst gewijzigd op 24 juni 2022

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief