Test: Ben jij gevoelig voor stress?

  • Leestijd: 2 minuten
  • Yoga by Happinez

Waar de ene persoon prima gedijt bij wat druk, schiet een ander van het minste of geringste in de stress. Ontdek met deze test* hoe jij reageert op spanning en welke situaties voor jou het meest stressvol zijn. Ook delen we een aantal fijne yogahoudingen die ontspannend werken bij stress.

Kies bij de volgende situaties telkens het antwoord dat het best je reactie beschrijft.

4 fijne yogahoudingen bij stress

1. Savasana (lijkhouding)

Deze houding heeft een direct effect op je stresshormonen en maakt je bewust van je ademhaling. Doe elke dag minimaal vijf minuten.

2. Uttanasana (Staande Vooroverbuiging)

Deze houding helpt je om spanning en stress in de rug los te laten.

3. Apanasana (knieën optrekken naar de borst)
Deze houding geeft een lichte, natuurlijke massage van de rug en zorgt voor contact met jezelf door het contact met je buik. Zo leer je voelen waar de spanning en stress in je lichaam vastzitten.

4. Ardha Matseyendrasana (Zittende Twist)
Deze houding is zeer goed voor iets ervarener yogi, omdat ademhaling en focus houden in deze houding met elkaar verbonden zijn.

Balans vind je thuis met Yoga by Happinez

Op yogatv.nl vind je nog veel meer online lessen die kunnen helpen bij stress. Geen stress? Mooi, houden zo! Kijk ook dan op yogatv.nl om een serie te doen die bij jou past: van lekker actief tot heel ontspannen. Heb je nog geen abonnement op Yoga by Happinez, bekijk dan eens de verschillende abonnementen.

 

*Dit is een vertaling van de Perceived Stress Reactivity Scale (PSRS), ontwikkeld door onder anderen W. Schlotz, psycholoog en onderzoeker op het gebied van stress en angst, en werkzaam bij het Max Planck Institute for Empirical Aesthetics in Duitsland.

Delen via:
12 april 2022 | Laatst gewijzigd op 31 juli 2023

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief