Nieuw: de yoga gezondheidsgids

  • Leestijd: 2 minuten
  • Heleen Peverelli

Nu in de winkel: de yoga gezondheidsgids. Hoofdredacteur Heleen over waarom het zo belangrijk is je lichaam goed te kennen.

In de stromende regen reed ik op mijn fiets richting een heel diepe plas. Ik tilde mijn benen hoog op om natte voeten te vermijden en… BAM, ik knalde in een heel diepe kuil (vandaar dat die plas zo diep was, dus). De klap in mijn onderrug kwam hard aan. Nog weken erna had ik last van een gekneusde onderste wervel.

Het ergste nog vond ik dat ik geen yoga kon doen. Hoewel… de oefeningen van de fysiotherapeut leken verdacht veel op yoga. Yoga voor hoogbejaarden, dat wel. Plat liggend op mijn rug, knieën omhoog, eerst mijn ene been optillend en dan mijn andere: een variatie op de Happy Baby Pose. De in- en uitademingen bedacht ik er zelf bij, en zo had ik toch mijn aangepaste yoga practice.

De moraal van dit verhaal: yoga kun je altijd doen, bij welke blessure dan ook. In het ergste geval lig je gewoon plat op je rug, en adem je diep in en uit. Voilà, een ligmeditatie!

Laat nooit je ego beslissen dat je verder moet dan je aankunt’

Voorkomen is beter dan genezen, en dat is ook het doel van onze nieuwe yoga gezondheidsgids. De achtergrondverhalen – het beste van eerder verschenen artikelen uit Yoga by Happinez – zijn bedoeld om je lichaamsdelen beter te leren kennen, zodat je weet waar je mee bezig bent. De yogaseries maken je spieren sterk, je gewrichten soepel, je geest ontspannen. Je kweekt een betere conditie en je houdt je weerstand op peil.

Probeer de yogaoefeningen lekker uit, maar wees voorzichtig. Doe altijd een warming-up voordat je de series doet, ga niet verder dan je lichaam aangeeft, en laat nooit je ego beslissen dat je verder moet dan je aankunt. Want anders heb je voordat je het weet een blessure te pakken.

Je kunt de yoga gezondheidsgids bestellen in onze webshop. Abonnees op Yoga by Happinez krijgen korting!

BESTEL ‘M HIER

Delen via:
25 oktober 2017 | Laatst gewijzigd op 24 januari 2020

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief