Nazomerse salade

  • Leestijd: 2 minuten
  • Kyra de Vreeze

Veganisme stoffig? Allang niet meer. De meeste veganisten kiezen voor deze leef- en eetwijze vanwege het dierenleed dat met de consumptie van dierlijke voeding gepaard gaat. Met deze nazomerse salade eet je geheel volgens het yoga-filosofische concept van ahimsa: geweldloosheid en eerbied voor alle levende wezens.

Net als vlees en vis is soja een compleet eiwit op zichzelf. Het bevat alle twintig aminozuren die belangrijk zijn voor het gezond houden van je lichaam, in het bijzonder de spieren en gewrichten. Dat komt goed van pas tijdens je yogales.

Nazomerse salade

Lunch- of voorgerecht voor 4 porties, 15 minuten

Nazomerse salade

Ingrediënten

  • 500 gram tofoe, in reepjes
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 2 theelepels dijonmosterd
  • 2 theelepels ahornsiroop
  • ½ theelepel zout
  • ¼ theelepel peper
  • 400 gram spinazie, gewassen en uitgelekt
  • 1 appel, in stukjes
  • 100 gram venkel, geraspt

Bereidingswijze

Roerbak de tofoereepjes in de sesamolie tot ze goudbruin zijn. Haal de pan van het vuur en laat de tofoe afkoelen. Doe de olijfolie, de azijn, de mosterd, de ahornsiroop, het zout en de peper in een kommetje en meng ze tot een dressing. Doe de spinazie, appel en venkel in een slakom. Voeg de dressing en de tofoe toe en serveer meteen.

Andere zomerse recepten? Ontdek de kersensorbet met cranberry’s, Simpele salade met paardenbloemblaadjes, de zomerse havermout voor onderweg of deze (ayurvedisch goedgekeurde) wraps voor op reis.

Delen via:
6 september 2022 | Laatst gewijzigd op 6 september 2022
Pre-teacher training

Yoga pre-teacher training

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief