Een bijzonder feestelijk kerstdessert

Toegeven aan je verlangens, genieten van zoet en van goed gezelschap. Het hoort bij deze feestmaand, maar hoort het ook bij een yogische leefstijl? Ja! Genieten mag, vinden wij. Dit heerlijke dessertrecept van Emily von Euw, van de blog This Rawsome Vegan Life is wel heel bijzonder. Ziet het er niet feestelijk uit? 

Avocado Towers met Dark Chocolate Mousse & Cinnamon Pistachios

1 toren, 1 tot 2 porties

Ingrediënten:
Avocado-lagen
1 rijpe avocado

Chocoladepasta
1 banaan
1 flinke eetlepel cacaopoeder
1 eetlepel ahornsiroop
1 eetlepel gesmolten kokosolie
1⁄4 theelepel vanille-extract

Extra feestelijkheid
1⁄4 theelepel kaneel
1 eetlepel grof gehakte rauwe pecannoten
1 eetlepel grof gehakte rauwe pistachenoten

Werkwijze

  1. Maak eerst de chocoladepasta. Meng alle ingrediënten voor deze laag in een krachtige blender tot je een glad geheel hebt. Zet in de koelkast en laat ongeveer 30 minuten opstijven.
  2. Roer ondertussen de noten en kaneel in een kom door elkaar.
  3. Schil vervolgens heel voorzichtig de avocado en snijd deze horizontaal in dikke plakken. Verwijder de pit zodra je deze tegenkomt. Zorg ervoor dat je de volgorde van de plakken onthoudt.
  4. Haal de chocoladepasta uit de koelkast en smeer hiervan steeds een beetje op een plak avocado. Begin met de onderste plak, leg daarop de volgende en ga zo door tot de chocoladepasta en avocadoplakken op zijn.
  5. Duw voorzichtig de noten tegen de buitenkant van je toren aan. Eet de avocadotoren direct op.

Meer feestelijke recepten

Op zoek naar meer bijzondere recepten voor de feestdagen? Bekijk het nieuwe magazine voor meer inspiratie!

Receptuur en fotografie: Emily von Euw, thisrawsomeveganlife.com 

Slank met yoga

Online training
  • Slank, gezond en fit met yoga
  • In 14 lessen een gezonder leven
  • Actieve Yang en rustige Yin yoga
bekijk de training
 

Leer alles over Ayurveda op Sri Lanka