Dit is hoe yoga je huid laat stralen

  • Leestijd: 3 minuten
  • Yoga by Happinez

– In samenwerking met ZARQA –

Zo cliché, maar toch echt waar: schoonheid komt van binnenuit. Want als je lekker in je vel zit, straal je dat ook uit. Je dagelijkse yoga practice kan daarbij helpen. Ontdek snel hoe!

Als je regelmatig aan yoga doet, weet je waarschijnlijk al wat de voordelen kunnen zijn. Eén daarvan is dat het ontspanning brengt. En dat is precies wat je huid nodig heeft om gezond en in balans te blijven. Bij stress maak je het hormoon cortisol aan. Dat is op korte termijn nuttig, maar chronische stress is ongezond, ook voor je huid. Stress veroorzaakt namelijk vaak een gevoelige huid.

Goede doorbloeding

Naast dat yoga stress vermindert – waar dus ook je huid blij van wordt, bevordert een yogales ook je doorbloeding. De verhoogde bloedtoevoer levert je lichaam, en dus ook je huid, een grotere hoeveelheid zuurstof en voedingstoffen op. Het resultaat: een mooie ‘glow’.

Drie houdingen voor een mooie huid

Vooroverbuigingen

Liefdevolle overgave aan een godheid, het levensmysterie of de liefde – die oefenen we in de yoga met vooroverbuigingen. Maar even héél nuchter bekeken: we sturen er ook extra bloed mee naar ons hoofd, wat goed is voor een frisse blos. Hoewel er geen medisch bewijs is dat je bloedsomloop er blijvend van verbetert, helpt deze houding je wel ontspannen. En juist die ontspanning kan huidproblemen voorkomen.

De leeuw (Simhasana)

Dit is eigenlijk een oefening voor een gezonde keel en mond. Maar ze bevordert ook de bloedtoevoer naar je gezicht, verstevigt de kaaklijn en hals en ontspant het gezicht. Het gaat zo: je zit geknield, met je handen op je knieën, in Virasana. Leun wat voorover. Dan kantel je je hoofd naar achteren, open je wijd je mond en steek je je tong zo ver als je kunt naar buiten. Kijk helemaal omhoog en adem diep uit en in. Focus op het uitsteken van je tong waardoor je hals en de onderkant van je gezicht aanspannen. Let er wel op dat je je voorhoofd niet te veel aanspant bij het omhoogkijken, want daarvan kun je juist rimpels krijgen.

Kraaienbek (Kaki Mudra)

We kennen allemaal wel de mudra’s (symbolische gebaren) voor de handen, maar ze zijn er ook voor je gezicht. Aan elk mudra wordt een bepaalde werking toegeschreven. De Kraaienbek heeft de indrukwekkende bijnaam ‘Vernietiger van alle ziekten’ en zou ook goed zijn voor de gezichts- en nekspieren en de huid. Om hem te doen, moet je even niet mooi willen zijn, want de Kraaienbek gaat zo: je duwt je kin naar voren, maakt met je lippen een spits ‘bekje’ en ademt vrij intens door je mond, alsof je zuurstof drinkt.

Breng je huid in balans

Naast voldoende ontspanning en gezonde voeding, heeft je huid verzorgingsproducten nodig die vol zitten met voedingsstoffen die gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten. Geen synthetische stoffen, maar elementen uit de natuur die je huid herkent. Zo verzorg je je huid effectief, ook van buiten naar binnen.

De Face lijn van ZARQA bevat alleen ingrediënten die je huid echt nodig heeft, zoals Dode Zee mineralen, plantextracten en hyaluronzuur. Ze hydrateren en verzorgen zelfs de meest gevoelige huid. De producten bevatten geen parfum, geen onnodige toevoegingen, zijn hypoallergeen en dermatologisch getest. Ook is ZARQA vegan en bevat het geen ingrediënten die de huid of de planeet onnodig belasten, waardoor het goed past binnen de yogafilosofie. De producten zijn nu ook te koop bij Etos.

Delen via:
19 april 2022 | Laatst gewijzigd op 4 augustus 2023

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief