nietgratis
Zelfzorg meditatie: voelen wat je nodig hebt

Zelfzorg meditatie: voelen wat je nodig hebt

5.060 weergaven
Bewaar als favoriet

In deze meditatie maken we de balans op. Wat heb je nodig? En hoe kun je goed voor jezelf zorgen? Jiske helpt je met een geleide meditatie met ademoefening om te landen in je lijf en te voelen voorbij het denken. Heb je de meditatie afgerond? Dan kun je ook de tweede les van Jiske volgen: ‘Yoga tegen stress, angst en onrust’. Je kunt deze tweede les ook later volgen, of de lessen los van elkaar doen.

Je kunt deze meditatie zittend beoefenen op een kussentje of een dekentje. Heb je geen rust om te zitten? Voer de meditatie dan liggend uit. Trek warme kleding aan, zodat je lichaam niet afkoelt.

Voelen wat je nodig hebt

Niet bedenken wat je nodig hebt, maar voelen, dat is wat Jiske het liefst doorgeeft. Haar tips: neem voordat je een yogales kiest vijf minuten de tijd te om te voelen wat er speelt. Je kunt hiervoor goed deze meditatie gebruiken.

Is je hartslag hoog, raak je overspoeld door alles of ben je onrustig? Kies dan voor een rustige, aardende les, zoals Yin yoga, Restorative yoga of een slow flow. Ben je moe, leeg, uitgeput en heb je het gevoel dat je liever ergens anders bent? Blijf dan toch op de mat en wees mild voor jezelf, maar kom wel in beweging. Flow met wat er is zonder dat je weg wil.

 

Lees meer over Jiske Reeskamp op haar docentpagina of volg haar op Instagram.

19 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief