nietgratis
De helende kracht van zelfzorg

De helende kracht van zelfzorg

3.609 weergaven
Bewaar als favoriet

Tijd voor jezelf nemen, een rustmoment, we hebben het zo nodig en toch schiet het er nog weleens bij in. Laat je aan de hand nemen met deze extra lange yin les van Maroesja. Rol je mat uit en ervaar de kracht van zelfzorg. 

Yin les waarin je de kracht van zelfzorg ervaart

In een drukke wereld zijn rustmomenten belangrijk. Tijd nemen voor jezelf, om voor je lichaam en geest te zorgen, stress te verminderen en beter bestand te zijn tegen prikkels en uitdagingen. Maar ook een moment voor reflectie: hoe gaat het met je en waar heb je behoefte aan? Wanneer je goed voor jezelf zorgt, kun je ook beter voor een ander zorgen. Geef je dus zonder schuldgevoel over aan deze extra lange yin les die in het teken staat van zorgen voor jezelf. Want zoals Maroesja zegt: ‘Zelfzorg kun je zien als de situatie in een vliegtuig. Je kunt anderen niet helpen voordat je eerst je eigen zuurstofmasker op hebt gedaan.’

De les bestaat uit zacht vloeiende bewegingen, waarmee je de nervus vagus – zenuw die door je hele lichaam loopt – stimuleert. Wanneer hier geen spanning zit, heeft het namelijk de ruimte om zijn werk te doen en jou een gevoel van rust te geven. Verken in de verschillende houdingen hoe diep je kunt (of wilt) gaan. Voor deze les heb je nodig: een bolster, twee dekens, twee blokken en een oogkussentje.

Meer over Maroesja de Ruyter

Maroesja is yogadocent, yogatherapeut en beauty- en health-editor. Ze geeft lessen bij onder andere Delight Yoga in Amsterdam. Tijdens haar lessen en persoonlijke, therapeutische sessies hoopt ze anderen te inspireren om zich (weer) met zichzelf en hun innerlijke wijsheid te verbinden; om de kracht, flexibiliteit en ruimte die ze hebben te (her)ontdekken. Zowel fysiek als mentaal. Haar lessen zijn vooral een tool om jezelf beter te leren kennen.

Meer over Maroesja weten? Bekijk haar docentenpagina of bezoek haar Instagram account.

Kledingcredits: top en broek H&M

40 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief