nietgratis
Deugdenyoga voor liefde

Deugdenyoga voor liefde

3.779 weergaven
Bewaar als favoriet

Liefde is misschien wel de mooiste deugd uit de Deugdenyoga, de essentie van alles. Liefde verbindt ons met elkaar en versterkt alle andere deugden. In deze les Deugdenyoga van Patty Jongemaets ga je aan de slag met liefde.

Je start met oefeningen om angst en boosheid los te laten. Met behulp van de Kapsana Mudra, de mudra van loslaten, laat je onbewust je negatieve emoties los.

Na het loslaten van negativiteit open je je hart voor liefde met verschillende houdingen, affirmaties en een korte meditatie. Observeer wat er gebeurt in je lijf zonder erover te oordelen. Als de houdingen te pittig zijn, verander ze dan en doe in gedachte mee.

Je sluit deze les af met wederom een meditatie, waarin je krachtige affirmaties opzegt, ballast loslaat en focust op ontspanning, liefde en licht.

De deugdenkaart

Traditie in de Deugdenyoga is dat je voorafgaand aan de les een deugdenkaart leest, passend bij de betreffende deugd. Hieronder vind je de tekst over liefde. Lees deze voordat je Patty’s les volgt, kies eventueel een zin die jou raakt en neem deze mee de les in.

Liefde is in het middelpunt van ons wezen. Zij is de kracht die ons energie geeft en richting wijst. Zij verbindt een hart met een ander. Liefde is de onweerstaanbare, aantrekkingskracht en genegenheid voor een persoon, een plaats, een idee, of zelfs voor het leven zelf. Liefde is het koesteren van anderen, ze behandelen met tederheid. Liefde gedijt door aanvaarding en waardering. Ze heeft de kracht om te genezen. Ze roept ons op om onszelf telkens bij te schaven, en tegelijkertijd de behoefte los te laten een ander te overheersen of iemand een kopie van onszelf te willen maken. Gevoed door betrokkenheid en gekruid door vriendelijkheid, is liefde onze grootste gave.

Bron van deugdenkaart: Deugden Reflectiekaarten door Linda Kavelin-Popov – Uitgeverij ACT on Virtues

60 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief