nietgratis
Deugdenyoga voor zelfvertrouwen

Deugdenyoga voor zelfvertrouwen

4.074 weergaven
Bewaar als favoriet

Zelfvertrouwen helpt je je talenten te ontwikkelen en jezelf te ontplooien: je gelooft in jezelf, durft vaker ja te zeggen en kunt het leven beter aan. Je vindt er stap voor stap je eigen weg mee. In deze les Deugdenyoga van Patty Jongemaets ga je aan de slag met deze waardevolle deugd.

Laat je zelfvertrouwen groeien

Je start met een krachtige meditatie, waarbij een rechte houding je direct een sterk gevoel geeft. Je duikt eerst in je eigen binnenwereld, waarna je je buitenwereld weer vergroot.

Na het herhalen van de mantra ‘Aham’ vervolg je met echte powerhoudingen als de Berghouding, de Boom en Krijgers. Maar ook oefen je wellicht nieuwe bewegingen: positief spiegelen, de oceaangolf en de kwaliteitenboom. In de Vijfster zeg je tegen jezelf: ‘Ik wil het, ik kan het, ik doe het, ik ga ervoor.’ Tussendoor neem je de tijd om bij jezelf te komen.

Je sluit af met de Kaars en de Ploeg. In Savasana deelt Patty liefdevolle tips voor meer zelfvertrouwen. Na afloop stap je met zelfcompassie en meer vertrouwen in jezelf van de mat.

Traditie in de Deugdenyoga: de deugdenkaart

Traditie in de Deugdenyoga is dat je voor de les een deugdenkaart leest die past bij de betreffende deugd. Hieronder vind je de tekst over zelfvertrouwen. Lees deze voordat je Patty’s les volgt. Je kunt ook een zin kiezen uit de tekst die jou raakt en deze mee de les in nemen. Je kunt jezelf ook afvragen: waarvoor zou jij op dit moment in je leven meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken? Wat laat je omdat je niet genoeg in jezelf gelooft?

Zelfvertrouwen betekent geloven in jezelf en in het leven. Je vertrouwt dat je de kracht hebt te verwerken wat er gebeurt. Met zelfvertrouwen kun je je zorgen beter aan. Je hebt vertrouwen in anderen. Je bouwt zelfvertrouwen op als je leert van je fouten en je op basis daarvan verbetert. Zelfvertrouwen geeft je de kracht om nieuwe dingen te proberen en je te ontwikkelen. Met zelfvertrouwen zet je negatieve, beperkende overtuigingen van je af. Je biedt je talenten aan als een waardevolle bijdrage. Wanneer de gelegenheid komt, stap je erop af. Je zegt gewoon ‘Ja’.

Bron van deugdenkaart: Deugden Reflectiekaarten door Linda Kavelin-Popov – Uitgeverij ACT on Virtues

60 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief