Home 76E08739-7793-4D1C-B7A2-5A47085F583F Created with sketchtool. Yoga voor beginners 76E08739-7793-4D1C-B7A2-5A47085F583F Created with sketchtool. Welkom!

Welkom!

Leuk dat je hier bent voor de beginnerstraining!

De komende weken leer je wat yoga is en wat het voor je kan doen. Myrna van Kemenade leert je in veertien video’s, verdeeld over zeven weken, de belangrijkste houdingen, de Zonnegroet en alles over meditatie en ademhaling.

Aan het einde van deze training heb je een complete serie van yogahoudingen geleerd die je op een veilige manier thuis kunt doen. Daarnaast kun je de verdieping opzoeken met artikelen en testjes uit Yoga Magazine en tips voor online yogalessen op Yoga by Happinez.

 

Maak kennis met de docent

Myrna is een oude bekende van Yoga Magazine. Ze stond op de cover van ons tweede nummer in 2007. En in januari 2015 nog een keer. Inmiddels is ze een van de populairste docenten op Yoga by Happinez.

Myrna danste en zong jarenlang in musicals als Chicago en Saturday Night Fever. Dat zie je terug in haar soepele bewegingen. Myrna heeft een eigen studio in Zaandam: Yogadreams. En de prachtige stem, die de jingle Lokah Samastah voor en na sommige video’s van Yoga by Happinez inzingt? Die is van Myrna.

Met Myrna ontwikkelden we de online training Yoga voor beginners. Samen met collega-docente Marieke Hulst laat ze zien hoe je de houdingen (als beginner of als meer ervaren yogi) correct uitvoert.

Zo werkt de training

De training is opgebouwd uit zeven weken, met meestal twee sessies per week. Als jij langer of korter over de training wilt doen, dan kan dat. We adviseren je om er minimaal zeven weken over te doen en altijd een paar dagen te wachten met het starten van een nieuwe sessie. In de tussentijd kun je dan met de houdingen oefenen, artikelen lezen en video’s op Yogatv doen.

Elke sessie bestaat uit een video van Myrna, kennisvragen, achtergrondliteratuur, oefeningen en Yogatv-suggesties. De video’s van Myrna duren maximaal 30 minuten. Je kunt sessies en video’s altijd terugkijken binnen dit trainingsplatform.

Uitgangspunt training

Er zijn een heleboel verschillende yogastijlen, van het rustige Yin tot het precieze Iyengar. Daarover leer je de komende weken meer én je gaat onderzoeken wat bij jou past.

Het uitgangspunt van deze online training is Ashtanga yoga. Myrna legt de houdingen uit de Ashtanga short form uit, een 45-minuten durende serie van de bekende Amerikaanse yogadocent David Swenson. Myrna brengt de serie terug naar 30 minuten en de moeilijkere houdingen blijven achterwege.

Wil je alvast wat meer weten over Ashtanga yoga? Download en lees dit artikel. Let op! Als je op Download klikt, opent het artikel eerst in een nieuw venster of tabblad. Wil je het artikel bewaren, dan kun je het vanaf daar opslaan op je computer.

 

We wensen je veel plezier en succes met de training!

Myrna van Kemenade & Yoga by Happinez

Bekijk meer sessies

Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief