Ronald van Pijkeren Ronald van Pijkeren
Ronald van Pijkeren

Ronald van Pijkeren


Voor Ronald is yoga een proces van zelfonderzoek en bewustwording, om met vertrouwen in het leven te kunnen stappen.

Na vijftien jaar gewerkt te hebben als marketingmanager, dook Ronald van Pijkeren volop in de yogaleer. Al veel langer stond hij met regelmaat op de mat, waarna hij bij onder andere Delight yoga en Svahayoga opleidingen volgde, van Vinyasa tot Ayurveda en yogatherapie. En, nog wat onbekender: Budokon yoga en Animal Flow.

In zijn studio in Amsterdam Noord bieden Ronald en mede-oprichter Ed Caffin hun studenten een plek voor yoga, beweging, meditatie en massage. De Indonedische roots van Ronald en Ed komen terug in onder andere de naam: Rumah Yoga. ‘Rumah betekent huis. Onze visie is in twee woorden te vatten: Rumah Saya, wat vrij vertaalt Mijn plek betekent.’ Dat ze hun studenten hun moment in de studio en op de mat echt als ‘hun plek’ willen laten ervaren, blijkt ook uit wat Ronald in zijn lessen regelmatig herhaalt: ‘Dit is niet mijn les, maar de jouwe.’

Groei vindt plaats buiten je comfortzone, maar binnen jouw ruimte

Op Yoga by Happinez geeft Ronald een Budokon introductieles, met sectie 1 en 2 uit de Primary Serie. Je activeert je mushin mind, wat de Japanse benaming is voor ‘geest zonder geest’ of ‘geen geest’. Tegelijkertijd beweeg je door de yogahoudingen op een heel andere manier dan je wellicht gewend bent. We kunnen enkel zeggen: probeer het zelf maar eens!

Ronalds lessen uit de yoga: zelfonderzoek, bewustwording en… Maktub

‘Het staat geschreven’ is de betekenis van Ronalds levensmotto, het Arabische woord Maktub. Het helpt hem, net als yoga, om te leven vanuit zijn kern en te handelen vanuit passie.

Meer over Ronald:

www.rumahyoga.nl

Doe nu zelf thuis yoga met Yogatv

Elke week nieuwe yogalessen en meditaties van de beste (inter)nationale docenten. Met thema’s als relax, detox, energie, meditatie, ochtend- & avondyoga en Pilates. Of je nu 5, 30, of 60 minuten hebt: doe yoga lekker thuis, via je smartphone, tablet of computer!

Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief