Dorien Bortels Dorien Bortels
Dorien Bortels

Dorien Bortels


Dorien Bortels is een gepassioneerde en veelzijdige yogadocent. Ze geeft al meer dan tien jaar les en is medeoprichter van NewNature Academy, een yogaschool waar je onder andere in vier weken de docentenopleiding kunt volgen. Voor Yogatv maakte ze twee heerlijke lessen Zwangerschapsyoga.

Over Dorien Bortels

Dorien ontdekte haar liefde voor yoga in 2008. De rust en stilte die ze toen ervoer, liet haar niet meer los en dus besloot ze zich verder te verdiepen in de wereld van yoga. Ze behaalde haar 500-uur docentencertificaat in India, waar ze ook een tijd als yogadocent werkte. Later behaalde ze haar Yin yoga docentencertificaat bij Bernie Clark en breidde ze haar kennis verder uit. Als docent heeft ze ervaring met het geven van Hatha yoga, Yin yoga, Vinyasa yoga, Stoelyoga, meditatie, chanting en Zwangerschapsyoga

Veilige plek voor persoonlijke groei

Dorien is medeoprichter van NewNature Academy, de enige school in Nederland waar Nederlandstalige 200-uurs docentenopleidingen in slechts vier weken aangeboden worden. Met NewNature Academy streeft ze ernaar om een veilige plek te creëren voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Het is een plek waar iedereen zichzelf kan zijn, om de verbinding met jezelf (weer) aan te gaan, en van daaruit de verbinding met anderen te kunnen maken. Een plek voor Yoga, in zijn meest pure en oorspronkelijke betekenis, nuchter en zonder poespas, gekleed in een hedendaags jasje.

De lessen van Dorien zijn altijd erg persoonlijk. Dorien gelooft dat yoga voor iedereen toegankelijk is en dat iedere houding voor iedereen een andere beleving is. Daarom begeleidt ze je altijd met persoonlijke aandacht en is er in haar lessen ook altijd ruimte voor variatie en ondersteuning. Zo kan iedereen groeien op de manier die het beste bij hem of haar past. En niet alleen haar lessen zijn heel fijn om te volgen, ook haar Vlaamse accent is heerlijk rustgevend om naar te luisteren.

Lees meer over Dorien en NewNature Academy op de website www.newnatureyoga.nl of volg NewNature Academy op Facebook en Instagram.

Lees hier meer over zwangerschapsyoga.

Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief