Yoga aan het water: dit zijn de mooiste plekken in Oostenrijk

  • Leestijd: 4 minuten
  • Yoga by Happinez

Yoga en water hebben één ding gemeen: ze hebben een ontspannend effect op de geest. Dus waarom niet combineren? Stap bijvoorbeeld op een SUP-board of rol je yogamat uit aan een meer en ervaar de kracht die yoga in en rond het water met zich meebrengt.

Magische plekken om yoga aan of op het water te beoefenen vind je volop in Oostenrijk. Dit prachtige Alpenland telt meer dan vierhonderd meren, kronkelende rivieren, bergbeekjes en razende watervallen. Sommige meren zijn hoog gelegen tussen de bergen, wat extra voordelen voor lichaam en geest oplevert. Door het lage zuurstofgehalte in de bergen ga je namelijk automatisch dieper ademen om meer lucht in je longen te krijgen. Dat zorgt voor een betere bloedsomloop en dus voor meer energie.

Namaste am See Yoga Festival aan de Wörthersee |  © Woerthersee Tourismus GmbH Daniel Gollner

Yoga op en aan het water

Maar als je dan in Oostenrijk bent – misschien zelfs deze zomer al, waar moet je dan zijn voor jouw yoga practice? Hieronder delen we de beste plekken om yoga in en rond het water te beoefenen, met de mooiste berglandschappen als decor.

SUP-Yoga op de Donau
In Wenen kun je SUP-Yoga doen op een wel heel bijzondere locatie, namelijk op rivier de Donau met UNO-stad (de zakelijke wijk van Wenen ‘Vienna International Centre’) als decor. Op het SUP-board leer je balanceren en loslaten, je overgeven aan het element water, in het moment zijn en vooral plezier hebben.

Die Wasnerin in Salzkammergut
Nog zo’n mooie locatie voor een onvergetelijke yoga experience is bij Die Wasnerin. Dit G’sund en Natur Hotel in het gebied Salzkammergut (ten oosten van Salzburg) wordt omgeven door prachtige meren. Hierdoor vormt het een perfecte setting voor een yogasessie in de buitenlucht. Ook kun je hier SUP-yogalessen boeken.

Yoga bij een waterval
In het Gasteinertal vind je de mooiste krachtplekken waar je met yoga je welzijn, lichaam, geest en ziel kunt versterken. Bijvoorbeeld tegen de achtergrond van de imposante Gastein-waterval of bij kronkelende bergbeken in Nationaal Park Hohe Tauern. Bekijk ook de yoga herfst retraite die in dit gebied wordt georganiseerd van 12 – 22 oktober 2023.

Yoga bij de waterval in Gastein | © Gasteinertal Tourismus GmbH Creatina.at

 

Yoga bij de waterval in Gastein (c) Gasteinertal Tourismus GmbH_Creatina.at

Yoga aan de Fuschlsee
De Fuschlsee, ook gelegen in Salzkammergut, straalt een uitzonderlijke rust uit en is ook een fijne locatie voor een ontspannende yoga-retraite aan het meer. Het turkooisblauwe meer met zijn kristalheldere water is ook dé plek om helderheid te vinden en weer even op te laden. De yogalessen worden in de vroege ochtend en avond gegeven.

Yoga aan de Thiersee
Aan de Thiersee, in de regio Kufsteinerland (in het noordoosten van Tirol), kun je zonder registratie aansluiten bij een yogales. Deze lessen worden gegeven rond het meer, dat omringd wordt door prachtige bergen, velden en bossen. Geschikt voor zowel beginners als voor ervaren yogi’s. Geen matje mee? Bij het VVV-kantoor van Thiersee kun je er eentje lenen.

Yoga in Kufsteinerland | © Christine Gloeckner

SUP-Yoga in Tirol
Kitzbühel staat bekend als een populair skigebied, maar in de zomer is het er ook prachtig. Je kunt er niet alleen heerlijk wandelen, maar ook suppen in het smaragdgroene water van de Schwarzsee. Op je board merk je al snel dat het suppen in dit mooie berglandschap goed doet voor je geest. Je leert loslaten, balanceren en uiteindelijk worden je spieren ook nog eens versterkt door yoga.

Speciale yoga retreats

Ga je liever voor een meerdaagse yoga retreat om je lijf en geest te ontspannen? In diverse gebieden in Oostenrijk worden retreats aangeboden met yogasessies in de bergen en op de meren. Vier tips:

Wellness-vakantie bij Übergossene Alm Resort | ©  Dienten am Hochkoenig Andre Schoenherr

Vakantie in Oostenrijk

Naast diverse yoga retreats, biedt de Oostenrijkse natuur ook een rijkdom aan mogelijkheden voor een actieve vakantie aan het water. Van wandelen en fietsen tot zwemmen, canyoning, raften en zeilen. Ontdek meer over yoga in Oostenrijk en droom weg over een vakantie dit prachtige Alpenland.

Delen via:
27 juni 2022 | Laatst gewijzigd op 17 juli 2023

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief