Iets nodig om je middagdip tegen te gaan? Kies dan voor deze gezonde snackballetjes met geitenkaas. Binnen een handomdraai heb je 10 stuks gemaakt. Ideaal om de hele week van te eten.

Snackballetjes

SNACKBALLETJES MET GEITENKAAS

Voor 10 stuks / Duur 15 minuten

Ingrediënten

    • 250 gram zachte geitenkaas
    • plakjes sushi gember
    • 4 eetlepels korianderzaad
    • 1 eetlepel zwarte peperkorrels
    • 2 eetlepels sesamzaad, geroosterd
    • 1 rode peper
    • 20 gram verse koriander

Bereidingswijze

    1. Verdeel de geitenkaas in gelijke stukjes van ± 25 gram en draai er balletjes van. Druk met de duim een holte in elk balletje. Vul de holte met een paar plakjes sushi gember en sluit af. Vorm de balletjes nog even mooi rond en zet ze in de koelkast.
    2. Maal het korianderzaad, de peperkorrels en het sesamzaad in een vijzel. Verwijder de zaden uit de rode peper en hak de peper fijn, samen met de koriander. Meng de peper, koriander en gemalen specerijen op een bord en rol de geitenkaasballetjes erdoorheen.
    3. Serveer bijvoorbeeld met stukjes Libanees platbrood of Turkse pide.

Houd je niet van geitenkaas? Kies dan voor een andere zachte kaas die je lekker vindt.

Zin om nog meer energy balls te maken? Bekijk dit recept voor zoete-aardappelballen met kokos en bonen.

Receptuur en foodstyling: Eke Marien, Fotografie Alan Jensen, Styling Cyn Ferdinandus